ANASAYFA arrow right Güncel

Kayıt dışı faaliyet gösterenleri büyük oranda engelledik

YAYINLAMA: 26 Eylül 2022 / 15.23
GÜNCELLEME: 26 Eylül 2022 / 15.23
TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, 3 Ekim tarihinde yapılacak Olağan Genel Kurulda başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı.

Kayıt dışı çalışanlarla etkin bir şekilde çalıştıklarını kaydeden Kılınç, “Kentimizde 120 acente ile birlikte bölgede toplamda 200 acentemiz bulunuyor. Bu sayı kadar da kayıt dışı çalışanlar mevcuttu. Ancak seçildiğimiz 2018 yılından beri yaptığımız çalışmalarla kayıt dışı faaliyet gösterenleri büyük oranda engelledik ve ciddi sayılarda tutanaklar tuttuk. Şu an ciddi olarak müze önünde, kale etrafında ve ihbar üzerine gelen kaçak faaliyetlerine yönelik personellerimiz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüyle beraber denetim yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Kılınç, “Kaçak tur faaliyetlerinde herhangi seyahat sigortası, vergi levhası yok. Dolayısıyla resmiyette bir işletme olmadığından istediği gibi yönlendirebiliyor. Vatandaş ise bundan hem maddi hem de manevi olarak zarar görüyor. Ancak seyahat acenteleri, yaptığı tüm organizasyonlarda TÜRSAB ve bakanlığın belirlediği tüm prosedürleri yerine getirilmek zorunda. Bu şekilde tüketiciler de daha konforlu seyahat gerçekleştiriyor” dedi.

Genel merkez ile koordineli şekilde çalıştıklarını vurgulayan Kılınç, “Amacımız kaçak faaliyetleri engellemek ve acentelerimize faydalı olacak çalışmaları yapmak. Seçilmemiz halinde ise çalışmalarımız aralıksız şekilde devam edecek. Gastronomi turlarının artışları nedeniyle bölgemize yoğun bir talep var. Bu talep sonucunda kayıt dışı çalışanlar organizasyonlar düzenliyorlar. Eğer tespit ettiklerimiz olursa uyarıyoruz, haklarında tutanak tutuyoruz, organizasyonların acenteler aracılığıyla yapılması yönünde tavsiyelerde bulunuyoruz, yolculara anlatıyoruz. Misafirlerimiz de bir sonraki turlarını acenteler aracılığıyla yaptıkları için acentelerimiz faydasına olan organizasyonlar gerçekleşiyor” açıklamasını yaptı.

Bölgemiz havayollarında ciddi anlamda sıkıntı yaşıyor

Yoğun talep nedeniyle yeni uçak seferlerine ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kılınç, “Yeni uçak seferleri için TÜRSAB olarak Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Ticaret Odası ile görüşüyoruz ve destek veriyorlar. Bölgenin potansiyeli var ve yurt dışından da artık talep gelmeye başladı O yüzden hava yollarının ekstradan uçak ve seferler koyması lazım. Çünkü bölgemiz havayollarında ciddi anlamda sıkıntı yaşıyor” eleştirisinde bulundu.

Komisyon oranı en az yüzde 10 olması lazım

Komisyon oranlarına değinen TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, konuşmasını şöyle bitirdi: “Acenteler, uçak bileti sattığında 30-35 lira gibi sabit bir komisyon alıyorlar. Bunun bir nevi haksız bir rekabet olduğunu düşünüyoruz. Çünkü seyahat acentelerinin bilete bağladığı paralar girdiği riske değmiyor. O yüzden geçmişte olduğu gibi yeniden komisyon ile çalışmak istiyoruz. Seyahat acenteleri kendi öz sermayeleriyle ve kredi kartlarıyla çalışıyor. Firmalar bazen bilet ücretlerini geç ödeyebiliyor. Aksadığı zaman kredi kartın faizini biz ödüyoruz. O nedenle komisyon oranı en az yüzde 10 olması lazım.” Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *