ANASAYFA arrow right Ekonomi

Kayıt dışı ekonomi ile mücadele konulu online panele yoğun ilgi

Kayıt dışı ekonomi ile mücadele konulu online panele yoğun ilgi
YAYINLAMA: 29 Aralık 2020 / 17.58
GÜNCELLEME: 29 Aralık 2020 / 17.58
Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı, Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Odası, Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve Gaziantep Ticaret Odası’nın katılımlarıyla “Kayıt Dışı Ekonomi ile Mücadele” konulu online panel düzenlendi.

 

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Tarık Törer, Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı M. Tekin Alpay, Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Hakan Özseven’in katılımlarıyla gerçekleşen online panelde, Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Ahmet Uğur da konuşmacı olarak katıldı.

Panelde vergi hesaplamalarında gider kabul edilmeyen kalemler, verginin tabana yayılması gerektiği, vergi mükerrerliği, sektörlerin karşılaştığı vergilendirme sorunları, vergi bilincinin oluşturulması noktasında tüm kesimlere düşen sorumluluk, etik ve manevi değerler açısından konunun önemi, kayıt dışı ekonomi ile mücadelenin ülke ekonomisine yapacağı katkılara ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Çok sayıda oda üyelerinin ve katılımcıların takip ettiği online panel katılımcıların iyi dilek ve temennileriyle sona erdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *