ANASAYFA arrow right Yaşam

Kayıt dışı çalıştıranlara 3 bin 150 lira ceza, çalışanlara 900 lira ceza

Kayıt dışı çalıştıranlara 3 bin 150 lira ceza, çalışanlara 900 lira ceza
YAYINLAMA: 09 Ekim 2020 / 20.53
GÜNCELLEME: 09 Ekim 2020 / 21.16
Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu (MÜZSAN) Genel Başkanı Ahmet Onurlu, eğlence mekanları, düğün ve müzikhollere yönelik denetimler devam ettiğinin altını çizerken, “30 gün içerisinde 48 işletme denetlendi. Kayıt dışı çalışanlara 900 lira, bu sanatçıları çalıştıran işletmelere 3 bin 150 lira idari ceza yazılıyor” şeklinde konuştu.

412 sanatçıya COVİD-19 çalışma izin belgesi verildi

Başkan Onurlu, “Gaziantep Valiliğimizin İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun almış karar ile MÜZSAN ve Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile ilimizde görevli müzisyen ve sanatçılarımıza COVİD-19 pandemi sürecinde düğünler, müzikhollerde nasıl davranacakları, nelere dikkat etmeleri gerektiğin konusunda bir çalışma başlattık. Şu ana kadar 5 seminer düzenledik, 412 sanatçıya COVİD-19 çalışma izin belgesi verildi. Asayiş Ekipler Amirlikleri ile birlikte eğlence mekanları, düğün ve müzikhollere yönelik denetimlerimiz devam ediyor” dedi.

Yıl sonuna kadar hem denetimlerimiz hem de eğitimlerimiz sürecek

Verilen eğitimlerin müzisyenlere çok faydası olduğunu kaydeden Onurlu, “Eğitim alan müzisyen ve sanatçılar, hepsi kurallara uyuyor, düğünlerde sadece slow müzik çalıyorlar, herhangi bir olumsuz olay ile karşılaşmıyoruz. Yıl sonuna kadar hem denetimlerimiz hem de eğitimlerimiz sürecek. Şimdiye kadar yapılan denetimlerde 168 kişinin kayıt dışı olduğu tespitini yaptık ve kayıt yaptırmaları için süre veriyoruz. Kayıt olduklarında cezaları siliniyor” ifadelerini kullandı.

İlimizdeki sanatçıların ve müzisyenlerin yüzde 80’i kayıt altına alındı

Kayıt dışı çalışanların sayılarının her geçen gün azaldığını söyleyen Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu (MÜZSAN) Genel Başkanı Ahmet Onurlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Yasaklarla beraber ilimizdeki sanatçıların ve müzisyenlerin yüzde 80’i kayıt altına alındı. İnşallah ilerleyen zamanlarda bu oranı yüzde 100’e ulaştırmayı hedefliyoruz.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *