ANASAYFA arrow right Ekonomi

Kaygılanmaya gerek yok ödemeler yapılacak

Kaygılanmaya gerek yok ödemeler yapılacak
YAYINLAMA: 22 Haziran 2020 / 22.44
GÜNCELLEME: 24 Haziran 2020 / 20.54
Uçuş yasaklarının kalmasıyla beraber, vatandaşlar bilet paralarının ne zaman iade edileceğini merak etmeye başladı

Konuyla ilgili açıklama yapan TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, “Bilet paralarının iadesinin, uçuş yasağı kalktıktan 60 gün sonra yapılacağı açıklandı. Yani uçuş yasağı 4 Haziran’da kalktı, dolayısıyla ödemeler 4 Ağustos’tan sonra yapılacak. Acentelerimiz zamanı geldiğinde ödemeleri yapacaktır. Vatandaşlarımızın kaygılanmasına ve endişe etmesine gerek yok” şeklinde açıklama yaptı.

TÜRSAB, ‘Tatilini Ertele’ diye bir kampanya başlattı

Türk Türk Hava Yolları ile özel hava yollarının uçuşlarını Koronavirüs salgını nedeniyle iptal ettiğini hatırlatan Kılınç, “Bu konuda özel hava yolları da Türk Hava Yollarını takip etti. Bilet paralarının iadesinin uçuş yasağı kalktıktan 60 gün sonra yapılacağı açıklandı. Yani uçuş yasağı 4 Haziran’da kalktı, dolayısıyla bilet ödemeleri 4 Ağustos’tan sonra yapılacak. Bilet paraları acentelerimize de 60 gün sonra ödenecek. Örneğin; biletini kendi kredi kartı ile alan bir yolcunun da parası 60 gün sonra iade edilecek. Vatandaşlarımızdan hava yollarının vermediği parayı talep ediyorlar. Tatil konusunda ise TÜRSAB, ‘Tatilini Ertele’ diye bir kampanya başlattı. Bu şekilde hem insanlar tatillerinden vazgeçmesin hem de acentelerimiz zor durumda kalmasın” ifadelerini kullandı.

Kılınç, TÜRSAB Genel Merkezi ile Ticaret Odaları, bilet iadeleri konusunda ortak bir çalışma yaptığının altını çizerken, “Tüketici Hakem Heyetine uçuş yasağından 60 gün sonra bilet paralarının iade edileceğini belgeledik. Müşterilerimiz, bilet iade paralarının uçuş yasağının kalktığı 4 Haziran’dan 60 gün sonra verileceğini bilmeli” dedi. 

Hiç kimse, 12 bin acenteyi görmezden gelmesin

TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, uçuşların yasaklarının kalkmasıyla taleplerin başladığını kaydederken, “Gaziantep’e gelen uçaklar doluyor, fakat insanlar tedirgin. Çünkü uçaklar sosyal mesafe yok, yolcular yan yana oturuyor. Şu anda 2020 yılını değil, 2021 yılını planlamaya başladık. Büyük olasılıkla uçuşların Temmuz ayından sonra artacağını düşünüyoruz. 2019 yılındaki yolcu kapasitesinin bir kısmına ulaşacağımızı ümit ediyoruz. Acentelerimiz şehre turist gelmesi konusunda önemli bir rol oynamaktadır. Türk Hava Yolları sağlık çalışanlarına yönelik bir indirim kampanyası başlatıyor, ama bu kampanyaya acenteleri dahil etmiyor. Bu konuda hava yolları ile TÜRSAB’ın ortak çalışmasını istiyoruz. Hiç kimse, 12 bin acenteyi görmezden gelmesin.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *