ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kavşaklarda trafik lambalarına uyulmalı, lambanın bulunmadığı yerde memura bakılmalı

Kavşaklarda trafik lambalarına uyulmalı, lambanın bulunmadığı yerde memura bakılmalı
YAYINLAMA: 20 Temmuz 2022 / 14.26
GÜNCELLEME: 20 Temmuz 2022 / 14.26
İnönü Caddesi üzerinde bulunan Doğumevi Dörtyol kavşağındaki ışıklı işaret fenerleri ile burada görevli memurların uygulamalarına dair gazetemizde yayınlanan yazılar üzerine trafik müdürlüğü açıklamalarda bulundu.

Trafik Müdür Vekili Halil Polat konu üzerinde şu bilgileri verdi:

Trafik mevzuatı gereği kavşaklara konulmuş bulunan tüm ışıklı işaret fenerlerine aynen uyulması gerekir. Örneğin gazetenizde Sözü edilen doğum evi kavşağında ve hürriyet caddesine dönüş yeri köşesine konulmuş olan sarı ikazlı fenerde bunlardan biridir. Bu fener gerçekten bir ikaz feneridir. Bu fener yandığında karşı istikametten gelen araçlara da yol açıldığından bir ikaz anlamında sarı ve kesik yanmaktadır. Sürücünün karşı istikametten gelen araçlarla çarpışmaması için dikkatli olması anlamında köşeye bu fener konulmuştur. Ancak öteki fenerlerin kavşaktaki düzenleme şekli, bu fenerin çalışmasında bazı anlaşmazlıklar ortaya çıkarmaktadır. Bunun giderilmesi için bu kavşaktaki Fenerlilerde genel bir düzenleme yapılması gerekir. Örneğin söz edilen fenerin de maarif kavşağında bulunan ve sağa dönüş işaretini açılan oklu yeşil Fener haline getirilmesi lazımdır. Bunun için belediye ile temas halindeyiz.

Müdürlüğümüze yeni atanan ve henüz mesleğin inceliklerini kavramamış ve tam olarak tecrübe kazanmamış memurlarımız vardır. Biz bu arkadaşlarımıza haliyle ve zorunlu olarak her kavşakta görevlendiriyor. Bu arkadaşlarımızın uygulamada yanlışlıklar olabilir. Bunu halkımızın anlayışla karşılamasını bekliyoruz. Trafik düzeni, halk sürücü ve görevliler arasında ilişki ve anlayış içinde sağlanabilir. Karşılıklı anlayış ve iyi ilişki sayesinde trafik düzeni iyi işler ve vatandaşlarımız herhangi bir yanlış uygulamada bize başvururlarsa sorun halledilir.

Bir soru üzerine müdür Vekili Halil Polat şöyle konuştu: “Şoför adaylarının kendi araçlarından sonra Şoförler cemiyetinin aracı ile imtihan edilmelerinin nedeni bu aracın çift frenli ve çift debriyaj olmasıdır. Çünkü şoför adayı önce burç yolu üzerindeki piste, daha sonra da şehir içinde imtihan edilmektedir. Şoför adayının acemi olduğu ve her an bir kaza yapabileceği düşünülürse bu gibi hallerde kaza yapmasını önlemek için yanındaki kişinin hemen müdahale etmesi gerekir. İşte bu sebepten Şoförler cemiyetinin özel tertibatlı aracıyla şoför içinde imtihan yapılmaktadır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *