ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Katil firmayı Yılmaz yasaklamıştı

Katil firmayı Yılmaz yasaklamıştı
YAYINLAMA: 11 Ocak 2022 / 14.34
GÜNCELLEME: 11 Ocak 2022 / 14.34
Bingöl’de meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremde yerle bir olan ve yüzlerce öğrencinin ve öğretmenin ölümüne yol açan binayı yapan müteahhite dönemin Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz tarafından engel olunarak inşaat yaptırılmasının engellendi ortaya çıktı.

Eski Devlet Bakanı Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Mustafa Yılmaz, Sabah’ın sorusu üzerine, “Firma sahibinin yaptığı işçilik kötü olduğu için işi durdurduk, hatta kendisini ihalelerden menetme kararımızı Resmi Gazetede yayınlattık” diye konuştu.

Yanlışı zamanında gördük ve engel olduk

Yılmaz, Bingöl’deki çelik suyu inşaatı yapan Bozkuş inşaat firmasının işini o dönemde uzman ekipler tarafından incelettirdiğini, ancak gelen raporların inşaatın çürük olduğunu gösterdiğini belirtti.

Yılmaz, “Bunun üzerine hemen İnşaatı durdurup firma sahibine inşadan uzaklaştırdık. Ardından söz konusu firmaya devletin iş vermemesi ve devlette iş almaması için 25 Mayıs 2002 tarihinde Bakanlar kurulunda karar aldırıp, Resmi Gazetede yayınlattık. Biz yanlışı zamanında gördük ve engel olduk. İnşaatı durdurduk, ama bizden sonra inşaat devam etmiş. Son derece yanlış, devlet ahlakı ile bağdaşmayan bir olay” diye konuştu.

Öte yandan konuyla ilgili olarak Hürriyet’in köşe yazarlarından Yalçın Bayer, dünkü yazısında Boztaş İnşaat’ın Ticaret Sanayi Bakanlığı tarafından bir yıl süreyle inşaattan yasaklandığı ve bunun da 21 Mayıs 2002 tarihinde resmi gazetede yayınlandığına yer verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *