ANASAYFA arrow right Yaşam

Katı bir sokağa çıkma kısıtlaması lazım ve elzem

Katı bir sokağa çıkma kısıtlaması lazım ve elzem
YAYINLAMA: 26 Kasım 2020 / 21.04
GÜNCELLEME: 26 Kasım 2020 / 21.31
Tüketici Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Eczacı Bülent Yılmaz, düşük ve yanıltıcı rakamların toplumda gereksiz bir rehavete neden olduğunu ifade ederken, “Vaka sayısında dünya üçüncüsü olmamızın sorumluları kimlerdir? Sağlık sistemimizin çökmemesi için bir planınız var mı?” diye sordu

Türkiye’nin vaka sayılarında dünyada üçüncü, Avrupa’da ilk sırada geldiğini belirten Yılmaz, “14 gün süreyle, ülke olarak eve kapanmamız, katı bir sokağa çıkma kısıtlaması lazım. Bu şekilde hem salgının hızlı yayılımının önüne geçmiş olacağız, hem de sağlık kuruluşlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza nefes aldırmış olacağız. Kuşkusuz bu kararı almadan önce, esnafımızı da düşünerek, onlara yönelik desteklemeleri de eş zamanlı olarak belirlemek zorundayız” dedi.

Rakamlarla oynanmasını anlamakta güçlük çekiyoruz

Aylardır, korona ile mücadelede yanlış bir yol izlendiğini, vaka sayısı yerine hasta sayısı açıklamasının toplumu rehavete sevk ettiğini ve bunun da salgının yayılmasına neden olduğunu her zaman söylediklerini vurgulayan Yılmaz, “Küresel bir salgınla karşı karşıyayız. Kimseyi suçlamak gibi bir derdimiz de yok. Bakanlığımız ve sağlık çalışanlarımız ellerinden gelen her şeyi yapıyor, buna hepimiz şahidiz. Hal böyle iken, rakamlarla oynanmasını anlamakta, izah etmekte güçlük çekiyoruz. Gerçeklerin sonsuza kadar gizlenemeyeceği bu olayla bir kez daha ispatlanmış oldu. Oysa devlet halkından hiçbir şeyi gizlememeli” ifadelerini kullandı.

Artış devam ederse hastanelerde sağlık hizmeti verilemez

“Kaldı ki açıklanan 28 bin sayısına bile şüphe ile yaklaştığımızı ve çok daha fazla vaka sayısına sahip olduğumuzu düşünüyoruz” sözcükleriyle açıklamalarına devam eden Başkan Yılmaz, “Aslı önemli konu ise, sağlık sistemimizin ve sağlık çalışanlarımızın, tükenmenin de ötesinde çökmek üzere olduğu gerçeğidir. Gaziantep’te 1 hafta önce yüzde 70 olan yoğun bakım doluluk oranı 1 hafta içerinde yüzde 73’e yükselmiştir. Hal böyle iken, eğer bu hızla devam ederse, birkaç hafta sonra hastanelerde sağlık hizmeti verilemez noktaya gelecektir. Bunu görmemiz ve acilen buna göre önlem almamız gerekmektedir.

Salgını ciddiye alalım, ev gezmelerine son verelim

Tüketici Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Eczacı Bülent Yılmaz, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Almanya 19 bin, Fransa ve İspanya 16 bin, İtalya 26 bin, İngiltere 18 bin vaka sayısına ulaşmış durumdayken, nüfus olarak ülkemize benzer bu ülkelerden fazla vaka sayısına ulaşarak, dünya üçüncüsü ve Avrupa birincisi olmamızı, üzülerek ama daha önemlisi kaygıyla izliyoruz. Son olarak, en büyük görev de biz vatandaşlara düşmektedir. Lütfen salgını ciddiye alalım, ev gezmelerine son verelim. Sokağa mecbur kalmadıkça çıkmayalım, maske, mesafe ve hijyen kuralına özen gösterelim. Bunu yapmazsak çok sayıda insanımızı ne yazık ki bu illete kurban vermemiz kaçınılmaz olacak.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *