ANASAYFA arrow right Spor

Katarlı yayıncıdan savunma: Doğru adres TFF

Katarlı yayıncıdan savunma: Doğru adres TFF
YAYINLAMA: 05 Ağustos 2020 / 18.02
GÜNCELLEME: 05 Ağustos 2020 / 18.02
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklanan harcama limitleri başta Fenerbahçe ve Kasımpaşa olmak üzere kulüplerin tepkisini çekti. Fenerbahçe taraftarlarının başlattığı beIN Sports aboneliklerini iptal etme çağrısı twitter’da gündeme otururken, yayıncı kuruluş canlı yayında TFF’yi işaret etti.

Türkiye’de yaz transfer döneminin açılmasıyla birlikte harcama limitleri de TFF tarafından açıklandı. Başta Fenerbahçe ve Kasımpaşa kulüpleri harcama limitlerine tepki gösterirken, Fenerbahçe taraftarı twitter’da yayıncı kuruluşu boykot kampanyası başlattı. Kısa sürede hızla yayılan kampanyaya hem atılan tweetler artarken, hem de abonelik iptal başvuru sayısının ciddi bir sayıya ulaştığı öğrenildi.

Yayıncı kuruluş, üst üste gelen ve ardı arkası kesilmeyen abonelik iptal başvurularına karşı canlı yayın üzerinden bir açıklama yaptı.

Programın açılışında konuşma yapan sunucu Özkan Öztürk harcama limitlerinin açıklanmasıyla birlikte yoğun tepkilerin oluştuğunu kaydederek “Digitürk’ün bu konuda herhangi bir dahli yoktur. Doğru adres Türkiye Futbol Federasyonu’dur” dedi.

Digitürk’ün Türk futbolunun en büyük ve en uzun süreli yatırımcısı olduğu ve Türk kulüplerine yatırımların devam ettiğini belirten Öztürk “Digitürk, geçtiğimiz ay 2019-2020 sezonuna ait lisans ücretinin tamamını kulüplere ödeyerek Covid-19 sürecinde de kulüplerin yanında olmuş, kulüplere büyük destek vermiştir” diye konuştu.

Abonelikleri iptal etme kampanyası sonucu resmi olmayan bilgilere göre yaklaşık 20 bine yakın müşterinin aboneliklerini sonlandırdığı öğrenildi. Yayıncı kuruluşun canlı yayında yaptığı bu açıklama sosyal medyada gündem olurken, bu sabah saatlerinde beIN Sports da resmi twitter hesabından aynı konuşmayı paylaştı.

Aboneliklerin iptali için yoğun çaba sarfeden Fenerbahçe taraftarının açtığı etiket twitter'da dünya gündemine girerken, sarı lacivertli taraftarların başlattığı boykot kampanyası dünya basınında da yer buldu.

Fenerbahçeli taraftarların beIN Sports’a boykotuna yer veren Bloomberg “Türk futbol severler, oyuncu transferler konusunda harcama limiti konusunun gündeme gelmesi ile birlikte, dijital bir kampanya başlatarak, Süper Lig yayınını sağlayan BeIN Sports’u boykot ettiler” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *