ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Kasımpaşalı edasıyla devlet yönetilmez”

“Kasımpaşalı edasıyla devlet yönetilmez”
YAYINLAMA: 21 Haziran 2021 / 16.49
GÜNCELLEME: 21 Haziran 2021 / 16.49
Turizm Bakanı Mustafa Taşar, “Yeni partiyiz diye yeni olunmaz.

Kasımpaşalı edasıyla devlet yönetilmez” diye Erdoğan’ı eleştirdi. Seçim çalışmaları nedeniyle dün Gaziantep’e gelen Taşar’ı kalabalık bir partili topluluğu havaalanında karşıladı. Anketlere inanmadığını söyleyen Taşar, ANAP olarak 1983’ten bu yana özellikle yöre insanının hizmetinde olmak için gayret gösterdiklerini açıkladı. Özal zamanından bu yana parti olarak memlekete hizmet etmek adına yarıştıklarını belirten Taşar, “Köy görünümünde olan Gaziantep’e hizmeti Anavatan Partisi yapmıştır. Gaziantep’in her yerinde ANAP’ın ve Taşar’ın imzası vardır” dedi.

AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Taşar, “Hem çocuğuna burs alacak ve benim çocuğum alırsa alır diyeceksin, hem de ‘benim çocuğuma da burs’ diyen halktan birini tartaklayarak mitingden dışarı attıracaksın. Böyle siyaset mi olur? Ardından batık banka patronları ile gizli buluşma yapacaksın sonra yine onlara ait özel helikopteri kullanacaksın. Bunu yazan basına da, ‘Benim kiminle konuşacağıma basın karar veremez’ diyeceksin. Böyle şey olamaz. Senin kiminle konuşacağına bu millet karar verir. Sen halka dürüst gözüküp, batık banka patronlarıyla görüşemezsin. Karaman’ın koyunu sonra çıkar oyunu misali” diye konuştu.

MHP’yi isim vermeden eleştirene Taşar sözlerine şöyle devam etti: “Bir parti daha var, erkek parti, ürkek parti. Türban meselesini çözeceğiz dedi. Fakat meclise geldi, kendi bayan milletvekillerinin başındaki türbanı çıkartıp, meseleyi çözdüler. Biz AB’ye girmek için çabalarken, çıkarttığımız kanunları Anayasa Mahkemesi’ne şevkettiler. Ama sonunda Türkiye’de hukukun üstünlüğü işledi ve Anayasa Mahkemesi MHP’nin itirazlarının tamamını reddetti. AB’ye girip de ne olacakmışız? AB’ye girersek 2 bin dolar olan kişi başına düşen gelir, tıpkı Yunanistan'da olduğu gibi 12 bin 500 dolar seviyesine niçin çıkmasın? İnsanların refah düzeyinin artması bile AB’ye girmemiz için yeterli değil mi? Onun dışında özgürlükler genişleyecek, demokrasi genişleyecek, eşit hak ve özgürlükler yaratılacak. Tam üyeliğimiz başladığı andan itibaren Avrupa ülkesi olarak, oralarda serbest dolaşıma gireceğiz. Yatırımlar artacak, yatırımların artması demek, üretimin artması demektir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *