ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kasaplarla anlaşma sağlanamazsa belediye et kesimini kendi yapacak

Kasaplarla anlaşma sağlanamazsa belediye et kesimini kendi yapacak
YAYINLAMA: 05 Ekim 2020 / 15.28
GÜNCELLEME: 05 Ekim 2020 / 15.30
Direnen kasapların tescili iptal edilecek

Kasaplar et salmıyor, dükkânlar açık, el yok. İktisat Müdürlüğü et konusunda incelemeler yapmaya başladı. Son bir kaç haftadan beri kasaplar kemiksiz etin kilosunu 450 liradan satmaya başladı. Şimdi de hiçbir kasap dükkanında et yok, satış yapılmıyor. Görüştüğümüz kasaplar Belediyenin dişi koyun kesimini yasakladığını, erkek koyunların ise canlı olarak 300 liraya satıltığını söylediler.

Konuyla ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz ve et sorunu konusunda ne gibi çalışmalar yapıldığını sorduğumuz Belediye ilgilileri şunları söyledi:

“Etin maliyetini hesaplamak üzere Belediye İktisat Müdürünü görevlendirdik. 5 erkek koyun alarak mezbahanede kesimini yaptırıyoruz. Buradan alacağımız sonuca göre et fiyatını belirleyeceğiz.

Vatandaşın soyulmasına asla izin vermeyeceğimiz gibi, kasapların da zarar etmesine gönlümüz razı olmaz. İktisat Müdürümüzün kesimler sonunda elde edeceği bilgilere göre kasaplara bir fiyat vereceğiz. Verilecek fiyat kabul edilmediği takdirde elinde hayvan bulunan tüccarlardan hayvanlarını Belediye olarak alacak ve kesimi Belediye olarak biz yapacağız.

Şunu da vurgulamakta yarar vardır. Et sıkıntısı ve fiyatlar konusunda perakende satış yapan kasapların bir günahı yoktur. Bu durumu da göz önünde bulunduracağız. Perakendeci kasaplar bizlere daima yardımcı olmuştur.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *