ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kasaplara 242 gövde et verildi

Kasaplara 242 gövde et verildi
YAYINLAMA: 07 Ekim 2020 / 13.58
GÜNCELLEME: 07 Ekim 2020 / 13.58
Belediye kemiksiz et satışını yasakladı. Kemikli koyun etinin kilosu 400 liradan satılmaya başladı

Son haftalarda dişi koyun kesiminin yasaklanması üzerine ortaya çıkan et sıkıntısının giderilmesi için ilgililer tarafından çeşitli önlemler alındı. Daha önceleri de bildirdiğimiz gibi bundan sonra sadece erkek koyun kesimi yapılacak. Şehir içinde bulunan 75 bin erkek koyunun şehir dışına çıkarılması yasaklandı, ihracatçılardan bağlantısı bulunanlar belgeleriyle birlikte Belediyeye müracaat ettikleri takdirde kontrollü ihracata izin verilecek.

Belediye kemiksiz et satışını da ikinci bir karara kadar kaldırdı. Kemikli erkek koyun etinin kilosu 400 liradan satılacak. Gazianteplilerin alışkanlıkları doğrultusunda yumuşak, kemiksiz et almak isteyenler kasapla aralarında anlaşacaklar. Kasaplardan bazıları kemiksiz etin kilosunu 450 liraya, köftelik ve kebaplık kemiksiz etin kilosunu da 500 liradan satıyorlar. Bu konuda herhangi bir şikayet nazarı itibar alınmayacak.

Şehrin etsiz kalmaması için civar illerden de et getirilmeye başlandı. Getirilen dana etinin kilosu 340 liradan satılıyor. Belediye dün de piyasadan aldığı 147 baş hayvanı mezbahaya götürerek kesimini yaptırdı.

Belediye İktisat Müdürlüğü nezaretinde eski halde kasaplara diledikleri kadar et veriliyor. Önümüzdeki günlerde et sıkıntısının tamamen kalkması bekleniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *