ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kasaplar erkek koyunun çok pahalı olduğunu söylüyor

Kasaplar erkek koyunun çok pahalı olduğunu söylüyor
YAYINLAMA: 20 Eylül 2021 / 14.35
GÜNCELLEME: 20 Eylül 2021 / 14.35
Dişi koyun kesme işi bir sorun oldu.

Canlı erkek koyunun kilosunun 440 lira olduğu iddia ediliyor. Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, koyunların yavrulama zamanı olması nedeniyle dişi koyun kesiminin yasaklandığı bildirilmişti. Yapılan açıklamaya ve alınan karara göre 15 Ocak’tan itibaren erkek koyun kesimi yapılacaktı.

Belediye tarafından verilen sürenin üç gün geçmesine rağmen kasaplar hala dişi koyun kesimine ve satışına devam ediyorlar. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz kasaplar: “Belediyenin kararını öğrendik. Ama bize erkek koyunun etinin kaça satılacağını, yeni fiyat verilip verilmeyeceğini bildirmediler Kilosunu canlı olarak 440 liraya aldığımız erkek koyunun etini kaça satmalıyız ki zara etmeyelim? Bu bizim ekmek kapımız. Geçimimizi et satışıyla sağlıyoruz.

Gelin hesabını birlikte yapalım. Bir kilo erkek koyun etin bugün için 440 liradır. Bunun yüzde 50 verim verdiğini kabul edelim ki, bu yüz koyunda ancak 25 tanesinde olur. Bir kilo canlı hayvanın eti bize 660 liraya mal olur. Kilosunu 700 liraya satsak, para kazanmayız. 750 liraya satsak belediye kabul etmez. O zaman da kimse zarar etmemek için kesim yapmaz.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *