ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kasaplar – Belediye et mücadelesi sürüyor

Kasaplar – Belediye et mücadelesi sürüyor
YAYINLAMA: 18 Aralık 2020 / 13.36
GÜNCELLEME: 18 Aralık 2020 / 13.36
Belediye başkanı halktan rica ediyor: “Kasaplara müsamaha etmeyin. Fazla fiyata et almayın...”

Dişi hayvan kesimine müsaade edildi. Kasaplardan bir kısmı üç gündür et satmıyor. Bazıları eski fiyattan kemiksiz koyun etini 550 - 600 liradan satarken bir kısmı da 400 liradan dana eti satışı yapıyor. Eski haldeki kasaplar da toptan 340 liraya kemikli et satışı yapıyor.

Dün Belediye ekipleri tüm kasapları denetledi. Et satanlarla satmayanları tespit etti. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz kasaplar:

“Daha önce 450 liraya kemikli eti satıyorduk. Şimdi kemiksizi 420 liraya satın diyorlar, bu nasıl olur? Bize mezbaha kesim ücretinde indirim yapılmalı, ton başına alınan hayvan taşıma ücreti indirilmeli, bazı kolaylıklar sağlanmalıdır. 420 liraya köftelik, kebaplık eti istiyorsa Belediye satsın biz satamayız diyorlar.

Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ ise: “Bu şehirde dostça, kardeşçe birbirimize yardım edelim, geçinip gidelim istiyorum. Şunu bütün kasaplar kafalarına iyice sokmalıdır. Dün 450 liraya satılan kemikli et erkek koyun eti idi. Bugün dişi hayvan kesimine izin verdim. Arada çok fiyat var. Fiyat oluşması için uzun süre araştırdım, fiyatı ona göre verdim. Daha ne istiyorlar? Et satmak istemiyorlarsa bana bildirsinler. Belediye olarak bu işe 50 milyon lira ayırdım. Et satışını ben yaptırırım.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *