ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kartzedeler hakem heyetine başvursun

Kartzedeler hakem heyetine başvursun
YAYINLAMA: 04 Ağustos 2020 / 19.12
GÜNCELLEME: 04 Ağustos 2020 / 19.12

Banka sözleşmelerinin karınca duası gibi ve tek taraflı hazırlanmasının Tüketiciyi KorumaKanunu’na aykırı olduğuna dikkat çeken Gaziantep Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Neşet Seren, bu sözleşmeleri okumak için adeta mercek gerektiğini belirterek, sözleşmelerde tüketici aleyhine birden fazla hüküm bulunduğunu, aynı zamanda aldatıcı olduğunu açıkladı. Şeren, kredi kartı mağdurlarının hakem heyetlerine başvurmasını istedi.

Türkiye genelinde 13 milyon kişinin kredi kartı sahibi olduğunu, 8 milyon kart hamilinin bankaların tek taraflı sözleşmelerinden dolayı mağdur edildiğini, icra ve polisle karşı karşıya kaldığını, mahkemelere verildiğini, yüksek oranlarda faiz ve masraf talebiyle mağdur olduğunu hatırlattı. TÜKO-DER’in bu soygun olayına dur demek için başlattığı kampanyanın önemli olduğunu söyleyen Şeren, “Burada öncelikle şunu belirtmekte fayda var, banka sözleşmeleri çok küçük puntolarla yazılmış ve sayfa sayısı çok fazla. Bunların sadeleştirilip halkın anlayacağı dilde çok kısa cümlelerle, okunaklı olarak hazırlanması gerek. Ama şimdiki sözleşmeler tam tersi, okunabilmesi için mercek gerekiyor.

Bankaların bu konudaki haksız uygulamalarından dolayı tüketicilerden şikayet gelmediğini, ancak gelmesi halinde derhal değerlendireceklerini belirten Şeren, bankaların sözleşmelerde yer almayan yüksek orandaki faizleri talep etme hakkının olmadığını açıkladı. Banka sözleşmelerinde tüketicinin aleyhine olan birçok hüküm olduğuna dikkat çeken Neşet Şeren konuşmasına şöyle devam etti: “Bankalar tek taraflı bir sözleşme hakkına sahip değil, buna rağmen hazırladıkları sözleşmeyi tüketiciye sunuyor. Bu doğru değil.

Sözleşmeler karşılıklı akit yani anlaşma anlamını taşır ve tüketici hakkını korumaya yönelik olması gerek. Ama burada tüketiciyi atlatmaya yönelik bir durum ortaya çıkıyor. Bir sözleşmede faiz miktarı, yıllık faiz miktarı, gecikme zammı ön ödeme tutarı, ödeme planı gibi ifadeler çok açıkça belirtilmeli. Bunlar olmadığı gibi ya da olduğu halde bunların dışında tüketiciden haksız talepler söz konusu” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *