ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kartalkaya Barajı'nın duvarı 5 metre yükseltilecek

Kartalkaya Barajı'nın duvarı 5 metre yükseltilecek
YAYINLAMA: 24 Ekim 2021 / 16.53
GÜNCELLEME: 24 Ekim 2021 / 16.53
Devle Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre tabanı her yıl biraz daha dolmaya başlayan Kartalkaya Barajı'nın duvar seviyesi 5 metre yükseltilecek.

Kartalkaya’dan getirilen suyun depolanması ve şehrin bütün semtlerine rahatlıkla su verilebilmesi için yaptırılan dev su depolarının hizmete girmesi için çalışmalar sürdürülüyor. D.3 pompa istasyonu tamamlandı, pompalar geldi. Pompaların yerleştirileceği manevra odası henüz yapılmadığından montajına başlamıyor. 4 su deposunun kaba inşaatı tamamlandı. Getirilen 3 pompanın kısa sürede monte edilerek bu iki su deposunun hizmete sokulmasına çalışılacak.

Su depolarının enerji sorununun çözümlenmesi için 2 trafo geldi. Depoların bitirilerek yerlerine monte edilmesi bekleniyor. Her yıl biraz daha dolmaya başlayan Kartalkaya barajlarının su seviyesinin muhafazası için 5 metre yükseltilmesine çalışılacak. Kritik mevsimlerde barajdaki su seviyesi iyice düşüyor. Şehre yılda 47 milyon ton su verilebilecek durumda olmasına rağmen, her yıl 21 milyon tondan fazla su çekilemiyor. Bunda şehir içinde yaptırılmak da olan 4 su deposunun hizmete girmemesi etken oluyor.

DSİ. Bölge Müdürlüğü yetkilileri 1982 yılı içinde Gaziantep iline 388 milyon lira tahsisat ayrıldığını, bunun 288 milyon lirasının harcandığını bildirdiler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *