ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Karnı tok, sırtı pek olmak istiyoruz”

“Karnı tok, sırtı pek olmak istiyoruz”
YAYINLAMA: 04 Ağustos 2020 / 19.11
GÜNCELLEME: 04 Ağustos 2020 / 19.11

Öğretmenler Günü, sivil toplum örgütleri tarafından değişik etkinliklerle kutlandı. Türk Eğitim-Sen Şubesi Başkanı Mustafa Kızıklı, bugünün sadece öğretmenler için değil, hizmetli, memur ve tüm eğitim çalışanlarının günü olarak kutlanmasını ve isminin Eğitim Çalışanları Günü olarak değiştirilmesini teklif ettiklerini belirtti.

24 Kasım’ın eğitim problemlerinin masaya yatırılıp çözümlerinin konuşulduğu bir gün olmasını dilediklerini ifade eden Kızıklı, “Öğretmenim canın benim’ şarkıları yerine bütçeden eğitime dana fazla kaynak ayrıldığını duymak istiyoruz, vatandaştan zoraki alınan Eğitime Katkı Payı’nın genel bütçeye gelir olarak kaydırılması yerine, gerçekten eğitime harcandığını görmek istiyoruz” derken, partizanca atama ve tayinlerden de şikayetçi oldu.

Bir insanın sosyal statüsünün ve itibarının kazandığı parayla doğru orantılı olduğunu, eğitim çalışanlarının sosyal statü ve itibarının gasp edildiğini vurgulayan Kızıklı "Eğitimin kalitesi ancak karnı tok, sırtı pek öğretmenlerle artırılabilir. Bu sebeple biz karnı tok, sırtı pek şekilde yaşayacak ve görevimizi yapacak ücretler istiyoruz” dedi. “Her şeyden önemlisi, kulaklarını tıkamış, gözlerini kapatmış, arada bir anlamsız laflar eden hükümet yetkililerinin bizi duymasını istiyoruz” diyen Kızıklı, sorunsuz bir eğitim sistemi, İMF-’ye teslim olmamış bir ekonomi ve yöneten demokrasi taleplerini yinelediklerini sözlerine ekledi.

CHP il örgütü tarafından, Balıklı Parkı, Yeşilsu ve Demokrasi Meydanı’nda halka bildiri dağıtıldı, daha sonra bir basın toplantısı düzenlendi. Öğretmenlerin sefalet içerisinde ek işlerde çalışmak zorunda bırakıldığını söyleyen CHP’Iİ yöneticiler, öğretmenlere toplu sözleşmeli, grevli sendikal haklar verilmediği ve Anayasa’da 42. maddede "Kimse, eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamaz” ibaresi yer aldığı halde günümüzde yoksul kesimin yüzde 27’sinin okur-yazar olmadığını açıkladı

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *