ANASAYFA arrow right Güncel

Karkamış'ta ölen beş yaşındaki çocuk, CHP Milletvekili Mahir Polat'ın yeğeni

YAYINLAMA: 21 Kasım 2022 / 21.26
GÜNCELLEME: 21 Kasım 2022 / 22.06
Canlı yayında terör hedefleri vuruldu

Gaziantep'in Karkamış ilçesine yönelik roketli saldırıda ölen üç kişiden birinin CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın beş yaşındaki yeğeni Hasan Karataş olduğu öğrenildi.

Suriye tarafından Gaziantep’in Karkamış ilçesine yapılan roketli saldırıda CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın beş yaşındaki yeğeni Hasan Karataş’ın da öldüğü açıklandı.

Antep'in Karkamış ilçesine Suriye'nin kuzeyinden roketler atıldı. Roketler yerleşim merkezlerine de düştü. Biri çocuk üç kişinin ölürken altı kişi de yaralandı.

CHP'li Ali Mahir Başarır sosyal medya hesabından “yüreğimiz yanıyor” diyerek yeğeninin fotoğrafını paylaştı.

mahir

Sınıflar ve sıralar tahrip oldu

Terör örgütü YPG/PKK tarafından Gaziantep'in Karkamış ilçesine yapılan roketli saldırıda hedef olan Kocatepe İlköğretim Okulunun biyoloji laboratuvarı kullanılmaz hale geldi. Okul, saldırının ardından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Terör örgütü YPG/PKK tarafından atılan 7 roketten birinin isabet ettiği ve içerisinde bulunan Sınıf Öğretmeni Ayşenur Alkan'ın hayatını kaybettiği Kocatepe İlköğretim Okulu, saldırının ardından cep telefonu kamerası ile görüntülendi. Görüntülerde, okulun biyoloji laboratuvarının kullanılmaz hale geldiği görülürken, sınıfın yıkılan duvarı ve kırılan camları ise facianın boyutunu gözler önüne serdi.

OKUL

Canlı yayında terör hedefleri yerle bir edildi
Karkamış ilçesinde İHA ekibi canlı yayın yaptığı esnada Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçakların gerçekleştirdiği nokta atışlarla terör hedefleri yerle bir edildi.
TGRT Haber için canlı bağlantı yaparak, bölgedeki son durumu aktaran İHA ekibinin yayını esnasında Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçaklar sınırın Suriye tarafına geçti. Uçaklar havadan yaptığı bombardıman ile önceden belirlenen terör hedeflerini yerle bir etti. Hedeflerin vurulmasının ardından bölgeden siyah dumanlar yükseldi.
İHA ekibi canlı yayında izleyicilere o anları anbean aktardı.

f 16

"3 şehidimiz, 10 yaralımız var. Misliyle karşılık veriliyor"
Vali Davut Gül, terör örgütü tarafından roketli saldırıların yapıldığı Karkamış'ta açıklama yaptı. Vali Gül, toplam 3 kişinin hayatını kaybettiğini ve 10 kişinin yaralandığını açıkladı.
Vali Davut Gül, terör örgütü PKK/YPG tarafından Karkamış ilçe merkezine yapılan roketli saldırılarla ilgili açıklama yaptı. Vali Gül, toplam 10 yaralı bulunduğunu ve 3 kişinin şehit olduğunu söyledi.
Vali Gül, yaptığı açıklamada, "Şu an arkadaşlarımız durumla ilgili arkadaşlarımız çalışıyor. Şehitlerimiz var, yaralılarımız var. Dolayısıyla Bakanımız süreci yakından takip ediyor. Onlar da İnşallah gelecekler. Gereken tedbirleri alıyoruz. TSK, karşı tarafa misliyle karşılık veriyor. Atışlar devam ediyor, sabırla beklememiz lazım. 2 ağır yaralımız var, diğerleri çok şükür daha iyi. Toplam 2 evimizde zarar var, sivil yerleşim yeri içerisindeki iki tane konut zarar gördü. Şu anki durumda 2 ev, 3 okulumuzda hasar var, süreci takip ediyoruz. Şu anda toplamda 10 yaralımız var. Tedavileri devam ediyor" diye konuştu.

VALİİİİİ

Terör örgütleri ve destekçilerinden hesap soracağız

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Masum sivillere yönelik saldırılarını sürdüren terör örgütü YPG/PKK saldırılarına karşı güvenlik güçlerimiz misliyle karşılık vermektedir. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar da bu operasyonlarımız devam edecektir. Terör örgütleri ve destekçilerinden hesap soracağız” dedi.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun,  Karkamış ilçesine terör örgütü PKK/YPG tarafından gerçekleştirilen havan saldırısına sert sözlerle tepki gösterdi. Altun, sosyal medya hesabından ‘hesap zamanı’ etiketiyle yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
“Sivil, asker, polis, öğretmen, kadın, çocuk ayrımı gözetmeden hedef alan terör örgütü PKK/YPG'yi lanetliyoruz.  Karkamış ilçesinde terör örgütü YPG/PKK üyelerince atılan 5 roket sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Masum sivillere yönelik saldırılarını sürdüren terör örgütü YPG/PKK saldırılarına karşı güvenlik güçlerimiz misliyle karşılık vermektedir. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar da bu operasyonlarımız devam edecektir. Terör örgütleri ve destekçilerinden hesap soracağız.”

iletişim bakanı altun

Diyarbakır’dan F-16’lar havalandı

Terör örgütü unsurlarının Karkamış ilçesine saldırısı sonrası ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden F-16’lar havalandı.
Fırat'ın doğusundan  Karkamış ilçe merkezine yapılan havan saldırısıyla biri çocuk, biri öğretmen olmak üzere 3 sivil vatandaş hayatını kaybederken, 10 kişi de yaralanmıştı. Terör saldırısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kara harekatına işaret ederken, 'Pençe-Kılıç Hava Harekatı'na katılarak operasyonları başarılı bir şekilde icra eden Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan uçaklar havalandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *