ANASAYFA arrow right Güncel

Karkamış sınırında 3-5 bin dolara insan kaçakçılığı yapıyorlar

YAYINLAMA: 01 Aralık 2022 / 21.55
GÜNCELLEME: 01 Aralık 2022 / 21.56
Zafer Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Pamuk, Karkamış’ta yaşanan olayın detaylarını Sabah’a anlattı.

“Karkamış sınırında 3-5 bin dolara insan kaçakçılığı yapıyorlar. Bizim sınırda açıklama yapmamız bu işi yapanların işini aksatacak, çarklarını durduracak. Emniyetin ve diğer kolluk kuvvetlerinin bunu bilmemeleri mümkün değil” dedi.

‘Oraya kaçtı veya sığındı’ gibi cümleler kesinlikle yanlış ve doğru değil

Pamuk, “Taziye evinde baş sağlığımızı diledikten sonra Karkamış Sınırında açıklama yapacaktık. Zaten taziye evi ile sınırın arasında 5-10 kilometre var. Gittiğimizde AK Partiye yakın provokatörlerin olduğunu gördük. Provokatörlerden biri bir şeyler söylüyor, aynı zaman diğer eliyle de video çekiyor. Böyle bir durum normal mi? Her şey 3 provokatörlerin söylemleriyle ilerledi. Genel Başkanımız Ümit Özdağ ne bir dükkâna sığındı ne sorulara cevap vermemezlik yaptı. Vatandaş sordu, genel başkanımız cevap verdi, ancak kişi kaçmaya başladı. Genel Başkanımız yaklaştıkça kişi kaçtı. En sonunda kişi iş yerine girince biz de girdik. ‘Oraya kaçtı veya sığındı’ gibi cümleler kesinlikle yanlış ve doğru değil. Birisi, ‘Dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geldi’ diyor. İçişleri Bakanı Karkamış’a şehit için gelmedi, terör ilgili durum olduğu için geldi. Şu anda yine şehidimiz var bakan nerede?” ifadelerine yer verdi.

Bugüne kadar sığınmacılara 144 milyar dolar harcandı

Bugüne kadar sığınmacılara 144 milyar dolar harcandığını ifade eden Pamuk, “Eczanede Türk vatandaşı ilaç alırken fark öderken, sığınmacılar ise hiç para ödemeden eczaneden çıkıyorlar. Suriyeliler aldıkları yardım mamalarını at çiftliklerine satıyorlar. Hastanelerin iş yükünün azalması için sığınmacıların ülkelerine dönmesi gerekiyor. Çünkü yoğunluğun yüzde 80’ini yabancılar oluşturuyor. Dolayısıyla vatandaşımız kaliteli hizmet alamaz duruma geldi” açıklamasını yaptı.

Gaziantep’in demografik yapısı değişiyor

Gaziantep’in demografik yapısının değiştiğine dikkat çeken Pamuk, “Hoşgör mahallesinde bulunan sığınmacı öğrencileri taşıma sistemi ile Yeditepe mahallesinde bulunan okullara götürüyorlar. Bu durumdan hem okullar hem de veliler şikayetçi. Çünkü veliler, ‘Her sınıf 40 kişiden oluşuyor. Her okula 100 öğrenci geldiğinde her sınıfa da 10 öğrenci düşüyor. Dolayısıyla sınıf mevcudu 50-55 kişi yükseliyor. Bu durum çocuklarımızın iyi bir eğitim almasını engelliyor” diyor. Öğretmenler, ‘Bir sınıfın yüzde 20’si yabancı ise eğitimi daha yavaş vermek zorunda kalıyoruz. Çünkü Suriyeliler’e bir şeyler öğretmek zor oluyor. Böyle olunca müfredatın gerisinde kalıyoruz” diyor. Bu şekilde demografik yapımız değiştiği gibi çocuklarımızın da iyi bir eğitim alması engelleniyor. Bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması lazım” diye belirtti.

Kentimizde Suriyeli nüfusu 500 bin değil, 1 milyonun üzerinde

Ülkemizde sığınmacı sayısının 13 milyon civarında olduğunu belirten Pamuk, “13 milyon sığınmacı nüfusunun büyük çoğunluğunu Suriyeliler ve Afganistanlılar oluşturuyor. Kentimizde Suriyeli nüfusu 500 bin değil, 1 milyonun üzerinde olduğunu söylüyoruz. Şehir, 10 yıl sonra sığınmacılardan geçilemez hale gelecek ve böyle devam ederse toplumsal çatışma yaşanabilir” şeklinde konuştu. Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *