ANASAYFA arrow right Yaşam

Kariyer yerine, siyaseten yakınlık hakim anlayış haline geldi

Kariyer yerine, siyaseten yakınlık hakim anlayış haline geldi
YAYINLAMA: 03 Şubat 2021 / 21.06
GÜNCELLEME: 03 Şubat 2021 / 21.27
Diyarbakır’dan Ankara’ya doğru yürüyen KESK’e bağlı, BTS ve Haber Sen’in durağı Gaziantep oldu: “Kurum içi eşitsizlikler derinleşiyor, iş barışı her geçen gün bozuluyor”

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Süleyman Şimşek, “Kurumlarımızda yapılan tayin ve atamalarda kıstas siyasi iktidara yakınlıkla ölçülmekte, unvan alabilmek ve istediğin yere atanabilmek için liyakat ve kariyer yerine siyaseten yakınlık hakim anlayış haline gelmiştir. Görevde yükselme sınavlarında yaşanan hukuka aykırılıklar ile yeni mağduriyetler yaratılmakta, kurum içi eşitsizlikler derinleşmekte, iş barışı her geçen gün daha da bozuluyor” ifadesini kullandı.

Yasa ve hukuk hiçe sayılarak sürgün kararları veriliyor

Şimşek, “Haber Sen ve BTS tarafından, COVİD-19 salgınının başından itibaren gerekli önlemlerin alınması, olumsuz çalışma koşullarının düzeltilmesi amacıyla yaptığımız girişimler, basın açıklamalarımız ve sosyal medya çalışmalarımızla hem çalışanları hem de hizmet alanları korumaya çalışma girişimlerimiz yine kurum yöneticilerini rahatsız etmiştir. Bizlerin yaptığı gerçek sendikacılık karşısında rahatsız olan siyasi iktidar ve örgütlü olduğumuz kurumların yöneticileri tarafından sendikalarımıza yönelik ayrımcı ve baskıcı uygulamalar yetmiyormuş gibi şimdi de yasaları ve hukuku hiçe sayarak, temsilci ya da yönetici olup olmadığına bakmaksızın üyelerimiz hakkında sürgün kararları veriliyor” şeklinde konuştu.

Anti demokratik uygulamaların pandemi koşullarında arttığını kaydeden Başkan Şimşek, “Hak aramak için eylem etkinlik düzenlemesine dahi izin verilmediği bu dönemde yaşanan hukuksuzluklar karşısında sesimizi duyurmak üzere sosyal medyada paylaşımlarda bulunmamız bile tehdit olarak görülmekte, soruşturmalar açılmakta, cezalar verilmekte ve sürgünler yaşamaktayız. PTT yönetimi tarafından, haklarında hiçbir adli soruşturma ya da dava yokken; hiçbir delil ve gerekçe gösterilmeksizin yöneticilerimiz ve üyelerimiz hakkında hukuka aykırı bir şekilde ihraç kararları veriliyor” dedi.

Şimşek, “OHAL’in kalkmasına rağmen OHAL hukuku işletilerek Haber Sen Sendikamızın Diyarbakır Şube Kadın Sekreteri Esra Ademhan ile KESK Üst Kurul delegesi İzzettin Ekin arkadaşımız kurum kararı ve bakanlık onayıyla işyerinde görevleri başındayken ellerine tutuşturulan tebliğlerle ihraç edildiler. Üyelerimizin adli hiçbir soruşturması ya da davası bile yokken; tebliğ edilen kâğıt parçasında, mesnetsiz ve dayanaksız iddiaları destekler hiçbir delil ve gerekçe gösterilmemişken Bakanlığın ihraç kararı açıkça hukuksuz” tespitini yaptı.

Hukuksuz kararlarla sendikal faaliyetlerimiz engellenmekte

Anayasal bir hak olan basın açıklaması yapma haklarının her defasında  her defasında engellendiğini vurgulayan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Süleyman Şimşek, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “İşin özü; demokrasi söylemlerini ağzından düşürmeyip, tam aksi uygulamalar yapan siyasi iktidarın kurumlara atadığı bürokratlar tarafından “ben yaparım oldu” diyerek pek çok hukuksuzlukla karşı karşıyayız. Bu hukuksuz kararlarla sendikal faaliyetlerimiz engellenmekte, üye, yönetici ve temsilcilerimiz cezalandırılmaktadır. Bu haksız ve hukuksuz karar ve uygulamalarla bizleri yıldıracağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bizler tüm bu baskılar karşısında mücadeleden geri durmadık, bundan sonra da geri durmayacağız. Şurası çok iyi bilinmelidir ki üye ve yöneticilerimize karşı yapılan ve yasal olmayan bu uygulamaları fili, meşru ve hukuki mücadelemizle durduracağız.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *