ANASAYFA arrow right Yaşam

Kargo firmaları, ürün taşımada gerekli hassasiyeti göstermiyor

Kargo firmaları, ürün taşımada gerekli hassasiyeti göstermiyor
YAYINLAMA: 29 Kasım 2020 / 19.57
GÜNCELLEME: 29 Kasım 2020 / 19.57
E-Ticaret ve Dijital Gelişim Derneği Başkanı Fırat Dalkılıç, yaptığı açıklamada kargo firmalarının ürün taşıma da gerekli hassasiyeti göstermediğini söylerken, “Her ürün özenle taşınırsa, kayıplar ziyanlar olmaz, ülke ekonomisi de zarar görmez” şeklinde konuştu.

Dolar kurunun sürekli olarak değişim göstermesinin satıcılarda endişe yarattığını vurgulayan Dalkılıç, “Yıl sonu ciro hedefini yakalamak isteyen satıcılar, gerçek indirimleri yaptı, ancak bir sonraki yıl için satın alma rakamları artacağından diğer satıcılar bu konuda endişeli davrandılar” diye açıklamada bulundu. 

Bazı satıcıların ellerindeki ürünleri revize edip sattığını kaydeden Dalkılıç, “Bunun sebebi kargolardaki hasarların çok fazla olmasıdır. Kargo firmaları taşımada gereken hassasiyeti göstermediğinden satıcıların birçok ürünü hasarlı olmaktadır. Dolayısıyla kargo firmaları, ülkemizde ve dünyada internet satışları bu yönde artarken belirli bir taşıma standartında çalışmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

Kargo firmaları yıllık cirolarını 2 katına çıkardı

Başkan Dalkılıç, kargo firmalarının Pandemi sürecinin ilk 6 ayında yıllık cirolarını 2 katına çıkarmasına rağmen işlerine gerekli özeni göstermediklerinin altını çizdi. “Bu konuda ilk akla gelen tabi sigortalı taşınmasıdır. Ancak sigorta yönetiminin de çok sade yalın bir şekilde yapılması gerekiyor. Satıcıların önüne bir çok sorunu getirip sigorta kapsamından çıkarmaya çalışmaktadırlar. Ayrıca kargo personelinin iyi eğitimden geçirilerek gereken hakları sağlamalı” değerlendirmesinde bulundu.

“Her yıl olduğu gibi bu yılda 11.11, efsane, muhteşem Cuma, gibi kampanyalar yapılmaktadır” diyen E-Ticaret ve Dijital Gelişim Derneği Başkanı Fırat Dalkılıç, konuşmasına şöyle devam etti: “Yine Trendyol satışlarını bir numara olarak gerçekleştirme, diğer siteler Trendyolu takip etmektedirler. E-ticaret satışlarında Trendyolun rolü bayağı büyük. Sosyal medya, TV reklamları, satıcılarına desteği, gibi konuları iyi yönetmeye çalışmaktadır. Geçen yıla nazaran, Kasım ayı kampanyası bir önceki yıla göre daha az, lakin kampanya devam etmekte ve ay sonunu beklemekteyiz.”

Vatandaşların ETBİS’e kayıtlı sitelerden alışveriş yapmalarını tavsiye ederim

İnternetten alışveriş yapan vatandaşları uyaran Başkan Dalkılıç, “Bilindik sitelerden alışveriş yapmak çok önemlidir ve ETBİS’e kayıtlı sitelerden alışveriş yapmalarını tavsiye ederim. ETBİS, bir kamu kurumudur ve tüketicilerin şikayetleri artınca firmanın gerekirse e-ticaret sitesini kapatmakta ya da puanını düşürmektedir. Yani tüketici bilindik pazaryerlerinin dışında bir siteden alışveriş yapacaksa önce o siteyi ETBİS’ten sorgulamalı. Zaman zaman satıcılar işlerinin yoğunluğundan A ürünü yerine B ürünü göndermektedirler. Böylesi bir durumda iade ve değişim hakları vardır ve ürünlerini değiştirmelerini diğer istisnai sitelerden alışveriş yapılmamasını öneririm.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *