ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Kardeş aile yaklaşımı”

“Kardeş aile yaklaşımı”
YAYINLAMA: 10 Şubat 2021 / 13.41
GÜNCELLEME: 10 Şubat 2021 / 13.41

Anne ve çocuk sağlığının, toplumun genel sağlığının göstergesi olduğuna dikkat çeken yetkililer, sağlık göstergelerinin daha iyi olduğu kentlerde yaşayan eğitim düzeyi yüksek gönüllü ailelere, sağlık göstergeleri daha kötü bölgelerde yaşayan, eğitim düzeyi düşük ailelere gönüllü kardeş aile olmayı teklif ediyor.

Bu ailelerin sağlık hizmetlerini tanıtarak anne ve bebek ölümlerinin önlenmesiyle ilgili Bakanlığın programına destek olunması sağlanacak. İl Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Yener, Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan program çerçevesinde gönüllü ailelerden temel beklentinin sağlık hizmetlerini tanımayan ve yararlanamayan, bu nedenle anne ve bebek ölümleriyle daha çok karşılaşan ailelere, anne ve Çocuk sağlığı konusunda neleri bilmesi ve ne zaman ne yapması gerektiği konusunda rehberlik etmesinin istendiğini açıkladı.

Yener, gönüllü ailelerin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bildirilecek bireylerin ve ailelerin, ana ve çocuk sağlığı hizmetlerinden yararlanmak için ne yapması gerektiğini içeren mesajları, iki aile arasında kurulacak iletişim ile kardeş aileye aktaracaklarını söyledi.

Yener, “Aileler arasındaki iletişim mektup yazarak, telefon görüşmesi yaparak veya ziyaret ederek gerçekleşebilir. Sağlık Bakanlığının rolü tamamen gönüllü ve istekli aileleri eşleştirmek olacaktır. Çalışmanın hiçbir maddi boyutu bulunmamaktadır. Gönüllü aile veya kardeş aile olmak isteyenler Sağlık Müdürlüğü’ne veya bağlı sağlık ocaklarına müracaat edebilir. Gönüllü kardeş aileler Bakanlık merkezinde tesadüfi seçimlerle eşleştirilecek ve ilgili sağlık müdürlüklerine bildirilecektir. Gönüllü ve kardeş aileler istemeleri halinde derhal uygulama dışı bırakılacaktır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *