ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Karayolları köstebek yuvasına döndü

Karayolları köstebek yuvasına döndü
YAYINLAMA: 04 Ağustos 2022 / 14.48
GÜNCELLEME: 04 Ağustos 2022 / 14.48
Karayollarında araçlar çukurlara düşmemek için cambazlık yapıyor. İlimiz sınırları içinde kalan karayolları tamamı köstebek yuvasına döndü. Şiddetli kış ve karında etkisi ile yollar çukurlarla dolu. Motorlu araçlar çukurlara düşmemek için karayollarında adeta cambazlık yapıyor.

Kilis, Yavuzeli, Nizip yolları yanında Adana istikametine uzanan E5 karayolu da adeta köstebek yuvası haline geldi. Araçlar karayollarında güçlükle gidip geliyor. Çeşitli nedenlerle meydana gelen çukurlar yüzünden birçok araç makas kırıyor. Milli servetin heba olmasına neden oluyor.

Geçen yıl tamamlandığı bildirilen Nizip karayolunun yeniden yapılması için gerekli ödeneğin ayrıldığı, Yavuzeli Araban yolunda da onarımı alındığı öğrenildi. Sadece Kilis-Gaziantep karayolunun ne olacağı henüz bilinmiyor. Günde yüzlerce aracın geçtiği bu yolunda diğer karayolları gibi ya yeniden yapılması veya yamanması gerekiyor.

Gaziantep-Adana karayolu ise bu yıl da onarılacak. Dün bildirdiğimiz gibi Başpınar Kahramanmaraş kavşağında KÜSGET çıkışına kadar olan 16 kilometrelik karayolu 4 şeritli, gidişli gelişli hale getirilecek. Kahramanmaraş kavşağından sonraki E5 karayolunun devamının tamamlanması son birkaç yıldır devam ediyor. Çalışmalar hızlı olmadığından kısa sürede amacına ulaşması şüpheli. Nurdağı'ndan sonraki E5 karayolu ise geçen yıl tamamlanarak hizmete açılmıştı. Bu yıl ise yol eskisinden berbat durumda nokta buranın da 2 kaplanmasının yapılacağı bildiriliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *