ANASAYFA arrow right Güncel

Karayılan mezarı başında anıldı

Karayılan mezarı başında anıldı
YAYINLAMA: 24 Mayıs 2022 / 21.21
GÜNCELLEME: 24 Mayıs 2022 / 21.24
Gaziantep savunmasının önemli isimlerinden Molla Mehmet Karayılan olarak bilinen (Şehit Karayılan) vefatının yıl dönümünde siyasi partilerin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımı ile anıldı.

Atmani Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Seyhun Bozdağ, Atmalı Kizirliler Derneği Başkanı Kazım Ünak, Atmalı Mahkanlılar Dernek Başkanı Hasan Uçar Karayılanın torunu İbrahim Karayılan, Ketkenliler Dernek Başkanı Mecnun Kaya Atmalı Yazar Mehmet Demir, CHP İl Başkanı Mehmet Neşet uçar, İyi Parti İl Başkanı Celal Yıldırım, CHP Kadın Kolları Başkanı, Zafer Partisi Tilkiler Derneği  Başkanı Tarık Alpdogan ve Kızkapanlılar Derneği Başkanı Şahin Yavuzatmaca’nın katılımı ile Molla Mehmet Karayılan olarak bilinen (Şehit Karayılan) vefatının yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, “Gaziantep’in 11 aydan fazla süren kurtuluş savaşında Karayılan, Şahinbey ve 6317 şehidimiz büyük mücadele verdi. Dışarıdan hiçbir destek almadan 11 ay dayanmış bir Gaziantep. Gaziantep, Türkiye’nin kurtuluşunda önemli rol oynadı” ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Celal Yıldırım, “Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada bayraklaşan bir yurt savunmasının örneği verildi. Molla Mehmet Karayılan’ın Antep savunmasında yaptıklarını vatandaşımıza, Gazianteplilere iyi bir şekilde anlatmalıyız. Ayrıca İstiklal harbimizin bayraklaşan kahramanlarımızın mezarlarının olduğu alanın biraz daha bakımlı olması gerekiyor” şeklinde konuşma yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *