ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Karayılan, derhal kullanılabilecek 10 milyonluk banka kredisi açtı 

Karayılan, derhal kullanılabilecek 10 milyonluk banka kredisi açtı 
YAYINLAMA: 10 Şubat 2021 / 13.40
GÜNCELLEME: 10 Şubat 2021 / 19.21
Okul yaptırma seferberliğinde ilk atak Yusuf Karayılan ekibinden

Dünkü sayımızda şehrimizdeki ilkokul yaptırma seferberliğinin başladığını, kurulan okul yaptırma dernekleri vasıtasıyla üç ilkokulun yaptırılacağını ve okullar açılıncaya kadar okul inşaatlarının tamamlanarak öğretim devresine yetiştirileceğini bildirmiştik.

Vali Fikret Koçak himayesinde kurulan okul yaptırma derneğinin başkanlığına Yusuf Karayılan'ın getirildiğini duyurmuştuk. Yusuf Karayılan başkanlığındaki okul yaptırma derneği ilk atağı yapanlardan oldu. Dernek Başkanı Yusuf Karayılan kendi hesabından İş Bankası’nda derhal kullanılmak üzere 10 milyon liralık bir kredi hesabı açtı. İnşaatlara derhal başlanarak 10 milyon liranın kullanılmasına başlanacak. Bu arada halktan okul yaptırmak amacıyla toplanacak olan yardımlarda İş Bankası’ndaki bu hesaba işlenecek.

Konuya ilgili olarak görüştüğümüz Okul Yaptırma Derneği Başkanı Yusuf Karayılan şunları söyledi:

“Sayın valimiz Fikret Koçak'ın da buyurdukları gibi kenar semtlerimizdeki okulların sınıflarında 90’ın üzerinde çocuklarımız çok güç şartlar altında okuyorlar. Sınıflarında adeta üst üste oturuyorlar. Bu şartlardaki çocuklarımız eğitimlerini nasıl normal olarak sürdürebilir. Büyük okul açığımız var. Zaman kaybına tahammülümüz yoktur. Halkın da yardımlarıyla yaptıracağımız okul inşaatına başlanması için kredi hesabımdan kullanılmak üzere derneğe 10 milyon liralık derhal kullanılabilir kredi açtım. Bu suretle paranın toplanması için kaybedilecek zaman önlemmiş oldu. İnşaata zaman kaybetmeden başlayarak en kısa zamanda tamamlayacak, okullar açılıncaya kadar bitireceğiz. Hepimiz el ele vererek çalıştığımız takdirde aşamayacağımız güçlük yoktur. Elimizden gelen her şeyi yapacağız.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *