ANASAYFA arrow right Güncel

Kararın iptali için yargı yoluna gideceğiz

Kararın iptali için yargı yoluna gideceğiz
YAYINLAMA: 13 Temmuz 2020 / 21.32
GÜNCELLEME: 13 Temmuz 2020 / 21.32
Tüketici Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Bülent Yılmaz, “Söz konusu SUT değişikliği kararının iptali için yargı yoluna gideceğiz. Ancak, yargı sürecini beklemek telafisi imkansız sonuçlar doğuracak. Bu nedenle buna gerek kalmaksızın bu anlamsız değişikliğin acilen geri alınmasını istiyoruz” dedi.

Yılmaz, “Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından, 29/06/2020 tarihinden itibaren uygulamaya koyduğu Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) yapmış olduğu değişiklik ile korona hastası vatandaşlarımız bundan sonra özel hastanelerde tedavi olmak istediklerinde ceplerinden para ödemek zorunda bırakıldı. Özellikle Gaziantep ilimizde salgının her geçen gün korkutucu boyutlara ulaştığı bu günlerde alınan bu karar tüketicilerimiz tarafından kabul edilemez bir durum ortaya koymakta. Kamu hastanelerinin ağzına kadar dolu olduğu bir dönemde alınan bu karar salgının boyutunun çok daha korkutucu bir ve geri dönülemez bir boyuta ulaşmasına yol açacak” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyoruz

Yılmaz, Gerek evrensel bir tüketici hakkı olan “sağlık hakkı”, gerekse anayasamızda tanımlanan “herkesin sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı”na açıkça aykırı bir durum oluşturan bu karardan acilen ve derhal dönülmeli. Küresel bir salgınla karşı karşıya kaldığımız bugünlerde, bu kararı alan kişiler hakkında da “halk sağlığını tehlikeye atmaktan” dolayı Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyoruz” şeklinde açıklama yaptı. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *