ANASAYFA arrow right Siyaset

Karamollaoğlu: Yeni anayasadan önce yeni bir zihniyete ihtiyaç var

Karamollaoğlu: Yeni anayasadan önce yeni bir zihniyete ihtiyaç var
YAYINLAMA: 03 Şubat 2021 / 19.29
GÜNCELLEME: 03 Şubat 2021 / 19.29
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Erdoğan’ın yeni anayasa çıkışını ‘gündemi değiştiren bir girişim’ olarak değerlendirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık basın toplantısında “yeni anayasa” tartışmalarına dair değerlendirmelerde bulundu.

Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

“Anayasa yeniden gündeme getirildi ama mecliste anayasayı değiştirecek güçleri yok. Bunu bile bile yeni anayasa yapacağız diye ortaya çıkmanın mantığı ne? Türkiye’nin dertleri başka; ekonomi, tarım, adalet konuları sıkıntılı. Milletimiz muzdarip, bunlar bir kenara itiliyor efendim anayasa değişikliği yapacağız! Biz muhalefetin de desteğini alarak Türkiye’yi demokratikleştiren, adaleti ve hakkı üstün tutan bir anayasa anlayışını getirirseniz buna destek veririz. Muhalefetin de buna destek vereceğine inanıyorum.”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini eleştiren Karamollaoğlu, “Hâlbuki bu sistemle Türkiye şahlanacak, ayağa kalkacak, uçacaktı ama gelinen noktada Türkiye dünü arar hale geldi. Türkiye’de yeni bir anayasadan önce yeni bir zihniyete ve anlayışa ihtiyaç var. Eğer ortak akıl yerine tek akıl, katılımcı demokrasi yerine tek adam anlayışı ile bir anayasa yapılacaksa 40 kere de anayasa değişse ülkemize bir faydası olmayacaktır. Bu sebeple de anayasa değişimini gündemi değiştiren bir girişim olarak görüyoruz” dedi.

‘Gençler Erdoğan’ın çağrısına kulak veriyor’

Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine dair de açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, “Boğaziçi önemli bir üniversite, hiçbir zaman sınırların aşılmaması gerektiğine vurgu yapmayı bir görev biliyorum. Bizim inanç temellerimize saygısızlık kesinlikle yapılmamalı. İnsanları bu noktada kavga eder hale getirmemek gerekir. Öğrenciler de hocalar da bu atamaya karşı tepki gösterdiler. Bunu demek onların hakkı. Sn. Cumhurbaşkanı bundan birkaç yıl evvel yaptığı konuşmalarda, ‘iktidara boyun eğmeyin dik durun görüşlerinizden taviz vermeyin’ diyordu. Gençler de bu çağrıya karşılık verdiler, dik duruyoruz, boyun eğmiyoruz dediler” diye konuştu.

Yazıcı’nın açıklamaları

Karamollaoğlu, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı’nın “Değerlerimize hiçbir saygısızlık göstermeden sadece protesto hakkını kullanan öğrencilerin gözaltılar ile susturulması kabul edilemez” şeklindeki açıklamasının yandaş basında “Saadet’te çatlak” şeklinde verildiği haberleri de eleştirdi.

Karamollaoğlu, “Kendilerini İslami hassasiyet sahibi gösterenler bizim İstanbul İl Başkanımızın yaptığı açıklamada, onun dile getirdiği bazı hususları hiç gündeme almadan, bunlara destek çıktığını yazdılar. Ben de açtım telefonu kendilerine sordum, ajanslar böyle veriyormuş. Yok, arkadaş yahu dürüst olmak lazım. Gazeteler televizyonlar milleti doğru bilgilendirmek yorum yaparken de eksiksiz, yanlışsız bir yorum yapmakla mükellefler. Siz söylenenin bir kısmını görmeyecek öbür tarafı da alıp istediğiniz gibi istismar edeceksiniz. Sonra diyeceksiniz ki biz dindarız. O yüzden ben dedim ki; biz İslamcı değiliz Müslüman’ız. Müslüman yalan söylemez, iftira etmez, yolsuzluk yapmaz, rüşvet alıp vermez” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *