ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kara yoluyla hacca gidecekler 157 bin 500, hava yoluyla 232 bin 500 lira ödeyecek

Kara yoluyla hacca gidecekler 157 bin 500, hava yoluyla 232 bin 500 lira ödeyecek
YAYINLAMA: 06 Ocak 2021 / 13.40
GÜNCELLEME: 06 Ocak 2021 / 13.40
İlgililer tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre, bu yıl hacca gitmek isteyenler 3 Mayıs - 3 Haziran tarihleri arasında müftülüklere başvuracaklar. Geçen yıllarda hacca gitmiş olanların müracaatları kabul edilmeyecek.

Hazırlanan çalışma programına göre kara yoluyla Hacca gideceklerin ilk grubu 8 Eylül’de, hava yoluyla hacca gidecek olanlar ise 15 Eylül’de hareket edecek. Hareket tarihlerinde bir değişiklik olduğu takdirde yeniden hacı adaylarına duyurulacak.

Kara yoluyla Hacca gitmek isteyenlerden 157 bin 500 lira, hava yoluyla gidecek olanlardan ise 232 bin 500 lira alınacak. Hava ve kara yollarına ait taşıma tarifelerinde bir değişiklik olduğu takdirde farklar hacı adaylarından alınacak.

Hacılara hareketlerinden önce 45 bin Türk lirası döviz olarak ellerine verilecek. Toptan verilen diğer hacca gitme paraları ise giyecek elbise, taşıma, otel, pasaport masrafların ve diğer masraflar için kullanılacak. Hacılardan ayrıca bir para talebinde bulunulmayacak.

Hacca gitmek için müftülüklere müracaat edenlerin durumları pasaport dairelerince incelenerek daha önce Hacca gidip gitmedikleri tespit edilecek. Parasını yatırmış dahi olsa işlemleri yapılmayacak; yatırdığı para iade edilecek. Hacca gitmek isteyenler geniş bilgi almak için müftülüklerine başvuracaklar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *