ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kara ve sivrisineklerle başarılı mücadele yapıldı

Kara ve sivrisineklerle başarılı mücadele yapıldı
YAYINLAMA: 22 Kasım 2022 / 18.52
GÜNCELLEME: 22 Kasım 2022 / 18.52
Başkan Ertuğ: “Şehri kendi evimiz gibi korumalıyız”

Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ belediye hizmetleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kara ve sivrisineklerle başarılı bir mücadele yapıldığını, şehrin temiz tutulması gerektiği ve vatandaşların şehre sahip çıkmasını isteyen Ertuğ şunları söyledi: “Şehrimizi temiz tutalım” tutalım kampanyası olumlu sonuçlar vermeye başlamakta ve bir kısım yerlerdeki vatandaşlarımız kent temizliğine aktif olarak katılmaktadır. Bu şehirde yaşayan istisnasız her fert, toplum sağlığını doğrudan ilgilendiren temizlik gibi hayati öneme haiz bir konuda kendi üzerine düşeni eksiksiz bir biçimde yapmalıdırlar.

Hiç kimsenin çöplerini rastgele dökmek suretiyle bir diğerini rahatsız etmeye, bu toplumun sağlığını tehlikeye düşürmeye hakkı yoktur.

Bilim ve teknolojinin akıl almaz bir biçimde hızla geliştiği uzay çağında bizim halen çöp bidonları ile uğraşmamız gerçekten düşündürücü ve maalesef üzücüdür.

Gazişehir öyle sıradan, küçük bir vilayet değildir. Bu vilayeti adına layık bir hale getirmek hepimizin müşterek görevidir. A’dan Z’ye tüm belediye hizmetleri vatandaşlar tarafından büyük ilgi ile benimsenmeli ve yaratılan, ortaya konulan tüm hizmet ve eserler yine vatandaşlarca sonuna kadar korunmalıdır. Kentimizin gelişip, güzelleşmesi mevcut eserlere yenilerinin katılması ancak bu şekilde mümkündür. Kısaca vatandaş, belediye hizmetlerinin ve eserlerinin gönüllü koruyucusu olmalıdır.

“Kentimizin iyiliği için yapılan ve yine doğrudan size hizmet edecek olan tüm eserlerimize sahip çıkın, onları koruyun. Birkaç kendini bilmeze bu eserleri tahrip ettirmeyin.”

Belediye olarak her zaman kentte yaşayanların iyiliği ve refahı için aralıksız çalışıyoruz. Cadde ve sokakları kirletmeyin, çöp bidonlarını temiz ve ağızlarını kapaklı bulundurun, çöp arabası gelmeden çöplerinizi dışarıya çıkartmayın diye devamlı telkinlerde bulunuyorsak, bu yine vatandaşın iyiliği ve sağlığı içindir.

Nasıl ki, evinize konuk olarak gelen birisi önce evinizin temizliğine ve düzenine dikkat ederse, şehrimize dışarıdan gelen bir yabancı da önce şehrin temizliğine bakar. Bu nedenle şehrimizi dışarıya karşı kötü tanıtacak her türlü davranıştan kaçınarak, bu tür davranışlar içerisinde olanları da uyarmayı görev kabul etmeliyiz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *