ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kara rağmen ‘Halk Ekmek’

Kara rağmen ‘Halk Ekmek’
YAYINLAMA: 11 Eylül 2020 / 13.45
GÜNCELLEME: 11 Eylül 2020 / 13.45
Ekmeğe yapılan zamla birlikte dar gelirli vatandaşlar bayat ve halk ekmeğe yöneldi. Vatandaşlar, halk ekmek büfeleri önlerinde uzun kuyruklar oluşturuyor. Şahinbey Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasında günde 28 bin ekmek üretiliyor.

Balıklı Parkı'ndaki Halk Ekmek Büfesi önünde, yoğun kar yağışına rağmen piyasada 200 bin lira olan francalayı 150 bin liradan satın almak için kuyruğa girenlerden Abdurrahman Köse, Kurtuluş Mahallesinden geldiğini belirterek, ucuz olduğu için Halk Ekmeği tercih ettiğini söyledi.

8 Kişilik ailesi için her öğün 10 ekmek aldığını belirten Köse. “Ekmek başı 50 bin lira az ödeyerek tasarruf etmeye çalışıyoruz. Başka seçeneğimiz yok" dedi. Saçaklı Mahallesi’nden ekmek almak için Balıklı Parkı’na geldiğini ifade eden Mehmet Bilgin ise her gün 3 öğünlük ekmeği birden aldığını, halk ekmeği de ucuz olduğu için tercih ettiğini söyledi.

Şahinbey Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Müdürü Kamil Katırcı, fırının tam kapasite ile çalıştığını ve günde 25-28 bin ekmek ürettiklerini, buna rağmen talebe yetişemediklerini belirtti. Halk Ekmek Büfesi satış sorumlusu Mehmet Altunbaş ise kentte 28 büfe bulunduğunu belirterek, “Uzak semtlerden gelenler 10-15 tane ekmek alıyor. Ekmeğin özelliklerinden biri de geç bayatlıyor olması. Hem kaliteli hem ucuz olduğu için vatandaş burayı tercih ediyor” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *