ANASAYFA arrow right Güncel

Kar yağışının faturası vatandaşa çıktı

Kar yağışının faturası vatandaşa çıktı
YAYINLAMA: 20 Ocak 2022 / 20.53
GÜNCELLEME: 20 Ocak 2022 / 20.53
EMEP Gaziantep İl Başkanı Halil Sayın, kar yağışının faturasının emekçilere kesildiğini belirtti

Yağan karın kenti etkisi altına aldığını söyleyen Sayın, yolların ulaşıma kapandığını, okulların tatil edildiğini ve dükkanların açılmadığını ifade etti. “Kar yağışından bir gün önce, yerel yönetimler tarafından duruma hazırlıklı oldukları, karla mücadelede başarılı olunacağına ilişkin açıklamalar yapılmıştı. Ancak gördük ki meteoroloji sağanak kar yağışını günler öncesinde duyurmasına rağmen hiçbir önlem alınmamış” eleştirisini yaptı.

Binlerce vatandaş, aç ve susuz bir şekilde kurtarılmayı bekledi

Yurttaşların kaderine terk edildiğini, binlerce vatandaşın aç ve susuz bir şekilde kurtarılmayı beklediğini kaydeden Sayın, “Yurttaşlar kendi imkanlarıyla yolları açmaya, arabalarından inip kilometrelerce yolu yürümeye çalışırken, yolda kalan belediye otobüslerini, ambulansları itmeye çalışan insanların görüntüleri ortaya çıktı. Hayat felce uğramışken yollarda ne kar küreme aracı, ne iş makinesi görebildik. Belediye bırakalım somut adımlar atmayı doğru düzgün bir açıklama bile yapmadı” ifadelerine yer verdi.

“Resmî tatillerde, bayramlarda, pandemide tam kapanmada ölümüne çalıştırılan işçiler, kar fırtınasında da ölümüne çalıştırıldı” diyen Sayın, “Gece vardiyasında çalışan işçiler fabrikalara ulaşamayınca, önceki vardiya 16 saat, yemek şirketleri fabrikalara ulaşamadığı için, işçiler aç karnına çalıştırıldı. Bazı fabrikalarda işçiler 16 saatten sonra da çalışmaya zorlandı. Bazı fabrikaların işçileri, onlarca kilometre yolu yürüyerek evlerine ulaşmaya çalıştı. Her krizde olduğu gibi bu krizde de fatura emekçilere çıkarıldı. Her krizde olduğu gibi bu krizde de gördük ki halkın çektiği çile yetkililerin umurunda değil” siteminde bulundu. Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *