ANASAYFA arrow right Güncel

Kapıkule Sınır Kapısı'nda 16 ton 150 kilo asit anhidrit ele geçirildi

Kapıkule Sınır Kapısı'nda 16 ton 150 kilo asit anhidrit ele geçirildi
YAYINLAMA: 11 Haziran 2021 / 18.04
GÜNCELLEME: 11 Haziran 2021 / 18.04
Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaparken durdurulan Hırvatistan plakalı TIR'da uyuşturucu yapımında kullanılan 16 ton 150 kilo asit anhidrit ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Türkiye'ye giriş yapmak üzere Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen ve 20 ton kağıt taşıdığı beyan edilen Hırvatistan plakalı 2 TIR’ın mühürsüz olduğunu belirledi. Ekipler şüpheli gördükleri araçları X-Ray taramasına sevk etti. Detaylı taramadan geçirilen TIR’ların birinde şüpheli yoğunluk tespit edildi.

Bunun üzerine hangara alınan TIR’larda yapılan kontrollerde, TIR’ın plakasına özel olarak yerleştirilen elektronik bir düzeneğin olduğu ve bu düzenek sayesinde sürücünün bir düğmeye basarak plakayı değiştirebildiği saptandı. TIR’ın dorsesinde yapılan incelemede 8 parçadan ibaret olması gereken kağıt yükünün yalnızca 2 parçasının bulunduğu, dorsenin kalanının ise içerisinde kimyasal sıvı bulunan varillerle dolu olduğu görüldü. Analizi yapılan sıvıların eroin yapımında kullanılan 14 varil içinde 16 ton 150 kilo asit anhidrit olduğu belirlendi. Ele geçirilen asit anhidritlerden yaklaşık 8 ton eroin imal edilebileceği belirtildi.

Diğer TIR’ın yapılan kontrolünde de plaka değiştirmek için özel düzenek sistemi kurulduğu belirlendi. Gözaltına alınan ve isimleri açıklanmaya 2 TIR sürücüsü ifadelerinde, kaçakçıların bu düzenekler sayesinde yalnızca yasal yük taşıyan TIR’ı iki ayrı plaka ile iki ayrı araçmış gibi kontrol ettirmek istediği, böylece diğer TIR’ın kontrolden kaçırılmasının planladığını anlattığı kaydedildi. Olayla ilgili soruşturma sürerken, ele geçirilen uyuşturucu hammaddesi ile 2 TIR’a el konuldu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *