ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kantinlere rağbet arttı, fiyatlar azaldı  

Kantinlere rağbet arttı, fiyatlar azaldı  
YAYINLAMA: 09 Temmuz 2020 / 21.44
GÜNCELLEME: 09 Temmuz 2020 / 21.44

Kantin ihalelerine akıl sır ermiyor. Daha birkaç ay önce 50-75 milyara kıran kırana ihale ile kiraya verilen kantinlere şimdi en fazla 13 milyar teklif edildi. Daha önce kantinleri astronomik rakamlara alan iştirakçilerin sonradan vazgeçmesi üzerine 37 kantinin ihalesi dün yeniden yapıldı.

Şeffaf yapılması hedeflenen kantin ihalelerinin tekrarlanmasını fırsat bilen ihale komisyoncuları dün ihaleye katılanlarla ayrı ayrı görüşerek rekabeti önlemek için büyük çaba harcadı. Daha önce 75 milyara alıcı bulan Cennet Süzer İlköğretim Okulu kantini bu kez 10 milyara gitti. 37 Kantinden 35’i ihale edildi.

Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda akşam geç saatlere kadar süren kantin ihalelerinin komisyon başkanlığını İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hacı Şahin yaptı. Saat 09.00’da başlayan ihaleye 8 Şubat İlköğretim Kantini ihalesi ile başlandı, bu ihaleye iki kişi katılırken, muhammen bedeli 3 milyar olan kantinin işletmesi 7 milyara yapıldı. Bu okulun kantini daha önce 9 milyara satılmıştı. 100. Yıl İlköğretim Okulu’nun kantin ihalesine 36 kişi katıldı. Muhammen değeri 3 milyar lira olan- kantin daha önce kıran kırana bir mücadele ile 35 milyara verilmişti, ancak bu kez -5 milyara gitti.

Bir başka ilginç ihale ise Cennet Süzer İlköğretim Okulu kantin ihalesi oldu. Bu okulun kantini daha önce 75 milyara alıcı bulmasına rağmen, dün 10 milyar liradan yukarı çıkan olmadı. 50 Milyara verilen Mehmetçik İlköğretim Okulu’nun kantini bu kez 13 milyara ihale edildi. 700 Milyon lira ile en düşük fiyata Şehitkamil Halk Eğitim in kantini verilirken, 2 kantin alıcı bulamadı.

Öte yandan daha önce yüksek fiyatla kantinleri aldıktan sonra vazgeçen iştirakçilerin yatırdığı muhammen bedelin yüzde 10’luk kısmı geri ödenmezken, bu iştirakçilerin kurumun bir yıl süre ile yapacağı ihalelere alınmayacağı açıklandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *