ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kantin ihaleleri rağbet görüyor

Kantin ihaleleri rağbet görüyor
YAYINLAMA: 25 Mayıs 2021 / 14.00
GÜNCELLEME: 25 Mayıs 2021 / 14.00
Gaziantep’teki 41 ilköğretim okulunun kantin ihalesi yapıldı. Kantin ihaleleri yine büyük ilgi görürken bazen iştirakçiler arasında kıran kırana artırım yapıldı. Değerinin çok üzerinde yapılan artırımlara komisyon izin vermezken, uzun süren -artırımlarda kapalı teklif alındı.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda dün yapılan ihalenin komisyon başkanlığını İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hacı Şahin yaptı. Şehitkamil ve Şahin-bey İlçelerindeki 41 ilköğretim okulunun kantini için yapılan ihale geç saatlere kadar sürdü. Gaziantep Anadolu Lisesi 12, Dr. N. Mustafa Özyurt İlköğretim Okulu kantini ise 8 milyar muhammen bedelle ihaleye çıkarıldı.

En az katılım muhammen bedeli bir milyar lira olan Taşlıca İlköğretim Okulu’nun kantin ihalesine oldu. İhalede artırımlar uzun sürünce kapalı teklif istendi. Bunun üzerine taraflar vereceği rakamları yazıp komisyona verdi. Yapılan artırımda ihale, bir milyar 700 milyon lira artırım yapan iştirakçide kaldı.

Ahmet Erkul Dış Ticaret Lisesi’nin muhammen bedeli 3 milyar 500 milyon lira olan kentin ihalesine 6 kişi katıldı. Taraflardan 4’ü ilerleyen dakikalarda yüksek rakam veremeyince çekildi. Kalan iki iştirakçi 9 milyar 400 milyona liraya kadar çıktı. Komisyon yine önceki ihalede olduğu gibi kapalı zarf usulüyle teklif istedi. Taraflardan 10 milyar teklif veren ihaleyi kazandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *