ANASAYFA arrow right Yaşam

Kanada, depremlerden etkilenenlere vize kolaylığı sağlayacak

Kanada, depremlerden etkilenenlere vize kolaylığı sağlayacak
YAYINLAMA: 19 Mart 2023 / 20.55
GÜNCELLEME: 19 Mart 2023 / 20.55
Kanada hükümeti, deprem bölgesinde bulunanlara vize kolaylığı sağlanacağını duyurdu. Açıklamada, uygulamanın 29 Mart'tan itibaren geçerli olacağı belirtildi.

Kanada, Türkiye ve Suriye'de depremlerden etkilenenlere vize kolaylığı ve önceliği sağlanacağını açıkladı. Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bakanı Sean Fraser ve Ulaştırma Bakanı Omar Alghabra, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, "Kanada hükümetinin 6 Şubat'ta Türkiye'de meydana gelen yıkıcı depremlerden etkilenen kişilerin mülteci yerleştirme başvuruları da dahil olmak üzere geçici ve kalıcı ikamet başvurularını işleme koyacaklarını" duyurdu.

Bakan Fraser ve Bakan Alghabra, bu kapsamda hâlen Kanada'da bulunan ancak vize süreleri dolan Türkiye ve Suriye vatandaşlarının kalış sürelerini uzatmalarını kolaylaştıracak adımların da atılacağını açıkladı. Türkiye'den Kanada'ya gelmek için başvuracaklarla, hâlen Kanada'da bulunan ancak vize süreleri dolan Türk vatandaşları, vize önceliği ve kolaylığına ilişkin hükümlere uygun başvurularını 29 Mart 2023 tarihinden itibaren yapmaya başlayabilecekler.

Kanadalı bakanların yaptığı açıklamada, Daimi ikamet başvurusunda bulunanların depremler nedeniyle seyahat belgelerini kaybettiğini göz önünde bulundurarak, pasaport veya seyahat belgesinin ibraz edilmesi talebimizden ve bu belgeler için ödenen ücretlerden feragat edeceğiz" dendi. 29 Mart'tan itibaren geçerli olacağı belirtilen uygulamanın, depremlerden kişisel olarak etkilenenlerin denizaşırı başvurularına öncelik vermek için hâli hazırda devam etmekte olan çalışmalara dayandığı belirtildi.

Bakan Fraser, depremlerden bölgesinden gelen başvuruların öncelikli olarak ele alınacağını duyurduğu açıklamada, "Kanada, Türkiye ve Suriye'de yıkıcı depremlerden etkilenenlere yardım sağlamaya kararlıdır. Hükümetimiz, ortaya çıkan uluslararası krizlere yanıt vermeye ve ihtiyacı olanları desteklemeye her zaman hazır olacaktır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Kanada Ulaştırma Bakanı Omar Alghabra alınan önlemlerle depremlerden etkilenen aile üyeleri olan Kanadalıların karşılaştıkları zorlukları hafifletmeyi umuyoruz" dedi. Alghabra, "Bu zor zamanda ihtiyaç duyanlara destek ve yardım sağlamakta kararlı olduklarını" dile getirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *