ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kan Merkezi trafik, ilk yardım merkezi gibi de çalışacak

Kan Merkezi trafik, ilk yardım merkezi gibi de çalışacak
YAYINLAMA: 05 Temmuz 2020 / 17.06
GÜNCELLEME: 05 Temmuz 2020 / 17.06
100. Yıl Atatürk Kan Merkezi bugün törenle açılıyor

Gazianteplilerin yardımlarıyla gerçekleştirilen 100. Yıl Atatürk Kan Merkezinin hizmete açılışı bugün saat 16’da yapılacak. Kan Merkezinin açılış törenine Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Prof. Dr. Necmi Ayanoğlu da katılacak. Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Ayanoğlu ile birlikte şehrimize gelecek olan İmar ve İskan Bakanı Prof. Şerif Tüten bir süre şehrimizde kaldıktan sonra açılışa katılmadan Kahramanmaraş'a geçerek bakanlığıyla ilgili denetlemelerde bulunacak.

Bilindiği gibi altı ay önce başlayan 100. Yıl Atatürk Kan Merkezi inşaatı kısa sürede tamamlandı. Kızılay Genel Başkanlığı yetkilileri bu kadar kısa süre içinde beş katlı bir binanın bitirilebileceğine inanamadı. Bu yüzden de Kan Merkezine Kızılay tarafından verilmesi gereken birçok araç ve gereç bütçeye ödenek konulmaması yüzünden verilemedi.

  1. Yıl Atatürk Kan Merkezinin çalışır hale gelmesi için doktor, hemşire ve teknik personel ataması yapıldı. Kan Merkezi sadece Gaziantep iline değil, aynı zamanda bölgeye hizmet götürecek. Bundan sonra kan bulunamaması nedeniyle vatandaşlar hayatlarını kaybetmeyecek.

Ayrıca 100. Yıl Atatürk Kan Merkezine sağlanacak olan ambulanslar aracılığıyla hazır kan ve sağlık personeli trafik kazalarına olay yerinde müdahale imkanı bulacak. Bu suretle birçok vatandaşın hayatının kurtarılması sağlanacak. Atatürk Kan Merkezinin aynı zamanda ilk yardım hastanesi gibi görev yapması ilimiz ve çevre için büyük bir sorunun daha çözümlenmesini sağlayacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *