ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kan bağışı ile belediye otobüs bileti kazan

Kan bağışı ile belediye otobüs bileti kazan
YAYINLAMA: 16 Ocak 2022 / 17.01
GÜNCELLEME: 16 Ocak 2022 / 17.01
6-12 Mayıs Kan Bağışı Haftası nedeniyle Kızılay Kan Merkezi’nde başlatılan kan bağış kampanyasında ilk gün 61 kişinin kan verdiğini belirten baran Yetkin, baharın kan vermek için en uygun zaman olduğunu belirtti.

Bingöl deprem ve altı 12 Mayıs kan haftası nedeniyle kan baş kampanyası başlatıldı. Kızılay kan merkezi müdürü doktor Baran Yetik, önceki gün başlayan kan baş kampanyasını günde 61 kişinin katıldığını belirterek, “Kış veya yaz aylarında halk kan vermeye rağbet etmiyor, ama bahar ayları kan vermek için en uygun mevsim. Üstelik vücudun yeni kan üretmesi mutluluk bakımından da olumlu etki yaratır” derken, baharın doğanın canlanması ile birlikte insan vücudunda ve duygularında meydana gelen değişiklik mevsimi olmasının yanında kan vermenin de mevsim olduğuna dikkat çekti.

Kan verene otobüs bileti

Yetik, insanların tahlil amacıyla kan vermeye aç karna gitmeleri istendi için kan baş kampanyasına katılmak isteyenler de aç karnına gittiklerini belirterek, Kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız karınları tokken gelsinler. 18-65 yaş arası her sağlıklı birey kan bağışı kampanyamıza katılmaya davet ediyoruz” dedi. Yetik, kampanyanın duyurulması amacıyla dört araçla anons yapıldığını kaydederken, üç ayda bir verilen kanın insan sağlığına faydalı olduğunu, bağışta bulunan herkese üç adet belediye otobüsü bileti verdiklerini sözlerine ekledi.

Kan merkezi eleman yetersizliği yaşıyor

Atatürk Kan Merkezi Müdürü doktor Baran Yetik, kan merkezinde eleman sorunu olduğunu, bu sorunun çözümü için sağlık müdürlüğü ve valiliğe başvurduklarını, ancak cevap alamadıklarını söylerken, “Üç doktor, 11 hemşire ile hizmet vermesi gereken merkezimiz, bir doktor üç hemşire ile hizmet veriyor. Bir doktorumuzun da şu an izinde olmasına rağmen kampanyamızı aksatmadan sürdürmeye çalışıyoruz. Ancak 24 saat kanalım ve satımının, laboratuvar hizmetlerinin ve ekip çalışmalarının olduğu merkezimizde mevcut elemanlarla hizmet vermekte zorluk çekiyoruz” derken, eleman yetersizliğine bir çözüm bulunmasını istediklerini belirtti.

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Baran Yetik, kan bağış kampanyasına dört arası anons edilerek, vatandaşa duyurulduğunu belirtirken, kampanyaya katılanlara üç adet belediye otobüs bileti hediye edildiğini söyledi. Yetik, eleman eksiklğine rağmen verdikleri hizmetleri aksatmamaya çalıştıklarını belirterek, “18-65 yaş arası herkesi kan bağışına bekliyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *