ANASAYFA arrow right Güncel

Kamuoyunun bilgilenmesinde kilit bir rol oynamaktadır

Kamuoyunun bilgilenmesinde kilit bir rol oynamaktadır
YAYINLAMA: 10 Ocak 2021 / 18.39
GÜNCELLEME: 10 Ocak 2021 / 18.39
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Şahin mesajında, çok sesli, etkin, herhangi bir kısıtlamaya maruz kalmadan kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getirebilen medyanın varlığının, demokratik ve şeffaf toplumun olmazsa olmaz koşulu olduğunu vurguladı. Demokrasi ile yönetilen ülkelerde her zaman tarafsız ve özgür basının var olması gerektiğine vurgu yapan Şahin, “Basın ve ifade özgürlüğünün, halkımızın haber alma hakkıyla birlikte geliştiği ortamlarda, medya organlarının vatandaşlarımıza tüm gelişmeleri doğru aktarması, kamuoyunun bilgilenmesinde ve bilinçlenmesinde kilit bir rol oynamaktadır. Bugün dördüncü kuvvet olarak tanımlanan medyanın, içinde bulunduğumuz küresel sorun olan korona virüs ile mücadele döneminde kendi sağlıklarını hiçe sayarak vatandaşlarımızı doğru bilgilendirmek için canla başla çalışan tüm gazetecilerimize teşekkürü bir borç biliyorum” ifadelerine yer verdi” ifadelerini kullandı.

Gazeteciler öncelikli gurupta yer almalı

Gaziantep Basın Cemiyeti (GBC) Başkanı Arif Kurt da, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada medya sektörünün Covid-19 pandemisinin de etkisiyle çok zor bir süreçten geçtiğini söyleyerek, aşılanma çalışmalarında basın mensuplarının da öncelikli gruplar arasında yer almasını istedi.

Başkan Kurt, “10 Ocak’ı bayram değil “dayanışma günü" olarak kutladıklarını ifade ederek, koronavirüs döneminde basının sorunlarına ve çözüm önerilerine dikkat çekti. Basın sektöründe mesleki yasaların çıkarılmasından basın özgürlüğüne kadar birçok konuda düzenleme beklendiğini ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *