ANASAYFA arrow right Yaşam

Kamudan gelecek dayanışma ve yardım çağrılarına açığız

Kamudan gelecek dayanışma ve yardım çağrılarına açığız
YAYINLAMA: 06 Temmuz 2020 / 21.46
GÜNCELLEME: 06 Temmuz 2020 / 21.49

Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Aslı Ölçal Tezel, “Yetkili kurum ve kişilere çağrımızı yineliyoruz: ‘Ülkemizde ve şehrimizde ihtiyaç halinde kurulacak acil tedavi merkezlerinin tasarımını ve planlamasını yapabilecek nitelikte çok sayıda mimar, mühendis, sağlık uzmanı var. Kamudan gelecek herhangi bir dayanışma ve yardım çağrısına özveriyle katılım sağlarız” şeklinde konuştu.

Tezel, “Şehrimiz pandemi ile mücadelede iyi bir noktada iken, yoğun bakım kapasitemiz yeterli görünürken ‘önümüzdeki süreçte vakaların daha da artmasıyla yoğun bakım kapasitesinin yetersiz kalması ihtimalinin şimdiden değerlendirilmesi ve çözüm üretilmesi gerekmektedir’ demiştik. Gaziantep’te ihtiyaç halinde tedavi merkezi olarak kullanılabilecek noktaların tespit edilmesi gerektiğini belirterek, başta Ortadoğu Fuar Merkezi olmak üzere, şu an kullanılmayan geniş açıklıklı mekanlar barındıran kültür merkezleri, kapalı spor salonları, oteller gibi yapıların sağlık tesislerine dönüştürülmesi üzerine projeler geliştirilmesini tavsiye etmiştik. O gün yaptığımız çağrıya kentimizi yönetenlerden herhangi bir yanıt alamadık. Hatta pandeminin şehrimize etki etmeyeceğini, tehlikenin geçtiğini düşünen vatandaşlardan olumsuz yorumlar da aldık” dedi.

Vakaların büyük çoğunluğu Gaziantep’te

5 Temmuz itibari ile Türkiye’deki yeni vakaların yüzde 30’unun Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ve bu vakaların büyük çoğunluğunun da bu bölgenin sağlık merkezi olarak kabul edilen Gaziantep’te bulunduğunu söylemenin mümkün olduğunu belirten Tezel, “Geldiğimiz noktada hastanelerin yeni hasta kabul edemediği, vatandaşları evlerinde kendilerini karantinaya almalarını tavsiye ettiği, Covid pozitif hasta yakınlarına bile test yapılamadığı bilgilerini alıyoruz” değerlendirmesi yaptı.

Mimarlar Odası olarak, her kuruma destek vermeye hazırız

Başkan Tezel, “Bu salgın bir yaşam mücadelesi. Hepimiz bir olursak, elbirliğiyle üstesinden gelebiliriz. Her kurum ve kişi, üzerine düşeni yapmalı, maddi manevi desteği ülkemiz ve şehrimiz için vermelidir. Mimarlar Odası da kendi ihtisas konusunda her kuruma destek vermeye hazır. Vatandaşlarımızdan ricamız sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak hem kendileri hem de sevdiklerinin hayatı için tedbiri elden bırakmaması” ifadesini kullandı. Fatma Karabacak

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *