ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kamu Sen’de MHP rahatsızlığı

Kamu Sen’de MHP rahatsızlığı
YAYINLAMA: 01 Ekim 2020 / 16.30
GÜNCELLEME: 01 Ekim 2020 / 16.30

MHP’nin Kamu Sen’de yönetimleri ele geçirme girişimine sendika tabanından da tepki geldi. Kamu Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kızıklı, siyasi bir oluşumla birarada olamayacaklarını açıkladı. Türk Eğitim Sen Şubesi Başkanı Kızıldı, MHP’nin Kamu-Sen’e bağlı sendikaların yönetimlerini ele geçirmeye çalışmasını eleştirdi.

Kızıklı, “Kamu Sen'in hiçbir siyasi oluşumla yakından uzaktan ilgisi yoktur. Sendika olarak bazı ilkelere bağlıyız. İlkelerimizi anlamamakta ısrar eden siyasi oluşum- lan veya kişileri siyaset mezarlığına gömebilecek kararlılığa ve güce sahibiz. Türkiye genelinde şubelerimizde genel kurullar bitti. Hiçbir genel kurulda siyasilerin sendikaya müdahale etmesine fırsat verilmemiştir" dedi.

Kızıldı, siyasi bir oluşumla sendikanın birarada olamayacağını belirterek, sendikalarının çeşitli partilerde lobileri olduğunu, partilerin sendikalar üzerinde lobileri olamayacağını, bunu kesinlikle kabul etmeyeceklerini ve izin vermeyeceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *