ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kamu Sen, ‘Savaşa Hayır’ mitingine katılmayacak

Kamu Sen, ‘Savaşa Hayır’ mitingine katılmayacak
YAYINLAMA: 26 Eylül 2021 / 16.48
GÜNCELLEME: 26 Eylül 2021 / 16.48

Emek Platformu’nun 19 Ocak’ta düzenleyeceği “Savaşa Hayır” mitingine katılmayacaklarını bildiren Türkiye Kamu Sen il temsilcisi Mehmet Kılıç, platforma üye olmayan siyasi partilerin mitinge katılması nedeniyle böyle bir karar aldıklarını belirtti. Kılıç, kendilerinin 18 Ocak’ta Şehitler Abidesi önünde ‘Savaşa Hayır’ eylemi yapacağını vurguladı.

Emek Platformu’nun, çalışan kesimin örgütlerinden oluştuğunu ifade eden Kılıç, siyasi partilerin bu platforma dahil olmadığını belirterek, Emek Platformu’nun üç büyük şehirde yaptığı ve DEHAP’ın katıldığı eylemlerin Abdullah Öcalan ve PKK’ya destek mitingine dönüştüğünü vurguladı. Bu nedenle Türkiye Kamu-Sen olarak Emek Platformu’nun böyle bir çirkinliğe alet edilmesine şiddetle karşı olduklarını savunan Mehmet Kılıç, “Daha önce Emek Platformu olarak yapmış olduğumuz eyleme HADEP katılmış ve çeşitli taşkınlıklar çıkartmıştır. Ayrıca miting sonrası polisle çatışmalar yaşanmıştır. Bizim karşı çıkmamıza rağmen KESK, DEHAP’la beraber eylem yapmak konusunda kararlı ve ısrarlı olmuştur. Bu sebeple üyelerimizin çirkin ayak oyunlarına ve birtakım kirli emellere alet edilmemesi için, Türkiye Kamu-Sen olarak Emek Platformu’nun 19 Ocakta yapacağı eyleme katılmama kararı aldık” dedi.

Bu eyleme Emek Platformu eylemi demenin doğru olmadığı görüşünü savunan Kılıç, “Bu eylem KESK ve DEHAP’ın ortak eylemidir. Türkiye Kamu- Sen bu ülkenin menfaatleri için savaşa hayır demektir ve demeye devam edecektir. Bazıları gibi AB’ye yalakalık olsun diye demeyecektir. Kendisini sendika ve sivil toplum örgütü yerine koyan paravan örgütler Kıbrıs’ın AB’ye satılması için çığlıklar atarken, Türkiye Kamu-Sen Türk Milletinin menfaatleri için “Kıbrıs’tan taviz verilemez, Kıbrıs yeniden Kuvayı Milliye demektedir. Bu amaçla Türkiye Kamu-Sen bileşenleri olarak 18 Ocak günü 13.30’da Şehitler Abidesi önünde bir tek Türk evladının ve Iraklı masumların burnunun bile kanamaması için Türkiye’nin ve insanlığın saadeti için “Savaşa Hayır” ve “Kıbrıs satılamaz” eylemi yapacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *