ANASAYFA arrow right Yaşam

Kamu kurumlarını cemaat, tarikat ve vakıflar ele geçirmiş durumda

Kamu kurumlarını cemaat, tarikat ve vakıflar ele geçirmiş durumda
YAYINLAMA: 22 Ekim 2020 / 21.28
GÜNCELLEME: 22 Ekim 2020 / 21.35
Doğru Parti Şahinbey Kurucu İlçe Başkanı Abdullah Yeniekinci, “Kamu kurumlarını cemaatler, tarikatlar ve vakıflar ele geçirmiş durumda ve nereye el atsan cemaat fışkırıyor. Bu ülkeye ve insanlara yazık oluyor” dedi. 

Devlet, bu oluşumlara izin vermemeli, acilen önlem almalı

Cemaatlerin, vakıf ve tarikatların devlet kadrolarında örgütlenmeye başladığını söyleyen Yeniekinci, “Türkiye 15 Temmuz gibi hain bir darbe kalkışması ile karşı karşıya kaldı, ancak milletimizin, polis ve askerlerimizin dik duruşu sayesinde bu engellenmiştir. Ama şu anda FETÖ’den boşalan alanları ve kademeleri başka cemaatler, vakıf ve tarikatlar almaya başladı. Devlet yetkililerinin bu tür oluşumlara izin vermemesi, acilen önlemini alması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır

“Günde 5 vakit namaz kılar gibi 7/24 ayet paylaşarak dindar olup, Allah'a yaklaşamaz, Allah’ın sevgili kulu olamazsın” diyen Yeniekinci, “Kul hakkı yenmesine, milletin yoksullaştırılmasına, haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, zulme, yolsuzluğa, talana, vurguna, tarikat yuvalarında çocuklara tecavüz edilmesine, Allah, din, kitap diyerek dininin içinin boşaltılmasına karşı çıkacaksın. Bunların hangisine itiraz edip, karşı çıkıyorsun da, 24 saat ayet paylaşarak din satıyorsun? Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Ne yazık iktidar kanadı dini şov aracı haline getirmiş, moda dindarı olmuş, kendilerini kaybetmişler” eleştirisinde bulundu.

Güçlü, dinamik ve genç kadro oluşturduk

Gaziantep’te teşkilatlanma çalışmalarında sona gelindiğini kaydeden Doğru Parti Şahinbey Kurucu İlçe Başkanı Abdullah Yeniekinci, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Hem ülke genelinde hem de Gaziantep’te Doğru Parti’ye ilgi giderek artıyor, artmaya da devam ediyor. Kentimize layık, sorunları çözebilecek, dertlere derman, esnafın ve halkın her zaman yanında olacak güçlü, dinamik ve genç kadro oluşturduk. İl Başkanımız Erdal Hamavioğlu, bu listeyi hafta sonu genel merkezin onayına sunacak. Şehitkamil İlçe ve taşra ilçelerimizin teşkilatlanma çalışmalarım devam ederken, başkan adaylarımızla görüşmeler sürüyor. Yakın zamanda Şehitkamil ve taşra ilçelerimiz içinde belirlediğimiz başkanlarımızı kamuoyuyla paylaşacağız.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *