ANASAYFA arrow right Güncel

Kamu çalışanlarına seyyanen 1000 lira verilmesini istiyoruz

Kamu çalışanlarına seyyanen 1000 lira verilmesini istiyoruz
YAYINLAMA: 04 Aralık 2020 / 20.57
GÜNCELLEME: 04 Aralık 2020 / 21.58
Yapılandırma nedeniyle iş yoğunluğunun arttığına dikkat çeken Büro Emekçileri Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Özdoğan, “Bu kadar yoğunluğa rağmen çalışanlar hak ettiği ücreti alamıyor” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Sosyal Güvenlik Kurumu’nun esnek çalışma sistemine geçmediğini belirten Özdoğan, “Vergi Dairesi ve ile diğer kurumlarımız da esnek çalışma sistemine geçilmişti, fakat çalışma saatlerinin değişmesiyle kaldırıldı. Özellikle vergi dairesindeki çalışanlarının yoğunluğu yapılandırma nedeniyle arttı. Vergi Dairesi’ndeki evrak kayıt biriminde çalışan 4 kişiden birinin testi pozitif çıkınca diğer 3 kişi ise temaslı olduğundan karantinaya alındı” dedi. 

Çalışma saatlerinin değişmesiyle beraber esnek çalışma sisteminin kaldırıldığını anlatan Özdoğan, “İş yoğunluğunu düşünürsek, saatlerin değişmesinin yanı sıra esnek çalışma sisteminin yeniden uygulanması gerekmektedir. Pandemi nedeniyle enflasyon yükseldi, hayat pahalılığı arttı. Dolayısıyla kamu çalışanlarının alım gücü azaldı. Bu alım gücünü artırmak için ayrım yapılmaksızın tüm kamu çalışanlarına seyyanen 1000 lira verilmesini istiyoruz. Dün asgari ücret görüşmeleri de başladı, ilk toplantı başladı. pandemi nedeniyle asgari ücretlinin de alım gücü düştüğünden asgari ücretinde 3 bin 250 lira olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Geçen yıl 3 liraya aldığımız bir ürünü bu sene aynı fiyata alamıyoruz

“Geçen yıl 3 liraya aldığımız bir ürünü bu sene aynı fiyata alamıyoruz” serzenişinde bulunan Başkan Özdoğan, “Geçen yıl 3 liraya aldığınız domatesin kilosu 6-7 liraya yükseldi. Sebzenin yanı sıra gıda fiyatlarında da önemli oranda artışlar yaşandı. Kiralar yüzde 15-20 zamlandı. En kötü evlerin kirası 1000 liradan aşağı değil. Çoğu kamu çalışanlarına ulaşım desteği verilmiyor” diye açıklamada bulundu.

Memurların vergiden muaf tutulmasını istiyoruz

Büro Emekçileri Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Özdoğan, kamu çalışanlarının aldığı ücret ile geçinemediğini söylerken, konuşmasına şu cümlelerle son verdi: “Yoksulluk sınırı 8 bin liranın üzerine çıkmış durumda. Bir memur bir 4-5 bin lira maaş alırken, bu rakamın yoksulluk sınırının altında olmaması gerekiyor. Zaten memur Mayıs ve Haziran ayından sonra yüksek vergi dilimleri içerisine giriyor. Dolayısıyla Ocak ayında alınan maaş ile Aralık ayında alınan maaş arasında büyük fark var. O nedenle memurların vergiden muaf tutulmasını istiyoruz.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *