ANASAYFA arrow right Güncel

Kamu çalışanları enflasyona yenildi

Kamu çalışanları enflasyona yenildi
YAYINLAMA: 03 Aralık 2021 / 20.03
GÜNCELLEME: 03 Aralık 2021 / 20.03
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, TÜİK'in açıkladığı enflasyonun kamu çalışanlarının içinde bulunduğu durumu göstermesi açısından yeterli olduğuna dikkat çekti.

TÜİK'in kasım ayı yıllık tüketici enflasyonunu %21,31 olarak açıkladığına dikkat çeken Taşkın, enflasyonun freni patlamış kamyon gibi uçtuğunu belirterek, kamu çalışanlarının geçim sıkıntısıyla zor şartlarda yaşamaya çalıştığına vurgu yaptı. Kasım ayı enflasyonunun 3,51 olarak gerçekleşmiş olmasının dar ve sabit gelirli kamu çalışanlarının durumunu göstermesi açısından önemli olduğunu söylerken, özellikle sağlık çalışanlarının maaşlarına seyyanen zam yapılmasının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti.

Sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığını alamadığını, yüksek enflasyon nedeniyle de maaşların her geçen gün eridiğini ifade eden Taşkın, yüksek enflasyonun dar ve sabit gelirli kamu çalışanları için kâbusa döndüğünü söyledi.

Sağlık çalışanlarının mağdur edildiğine dikkat çeken Necip Taşkın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Sağlık çalışanlarının yaşamı her geçen gün daha kötüye gidiyor.  Sağlık çalışanları mağdur edilmektedir. özellikle kış şartlarının önümüzdeki günlerde daha da zor geçeceği düşünüldüğünde yaşam daha da zorlaşacaktır. Elektriğe, doğalgaza ve temel ihtiyaç maddelerine gelen zamlar, memurun aldığı maaş zammını ikiye üçüye katlamış ve maaşlar buhar olmuştur. Buna rağmen bunun görmezden gelinmesini anlamakta zorlanıyoruz. Sağlık çalışanlarının maaşlarına seyyanen zam yapılarak iyileştirmeye gidilmelidir."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *