ANASAYFA arrow right Yaşam

Kamu çalışanları arasındaki pozitif vaka sayısı artıyor

Kamu çalışanları arasındaki pozitif vaka sayısı artıyor
YAYINLAMA: 13 Eylül 2020 / 19.43
GÜNCELLEME: 13 Eylül 2020 / 20.51
Kamu kurum ve kuruluşları esnek çalışmaya geçmeli

COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler konulu genelge Resmî Gazete’de yayınlandı. Büro Memur Sen Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan, kentteki birkaç kurumun esnek çalışmaya geçtiğini ifade ederken, “Kamu çalışanları arasında pozitif vaka sayısının yüksek olması dolayısıyla kamu kurum ve kuruluşlarında bir an önce esnek çalışmaya geçilmesi büyük önem arz ediyor” dedi.

Genelgeye göre; COVID-19 salgınının ülkemizde yayılmasının en aza indirilmesi amacıyla, bu salgınla mücadeleyi ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetleri zafiyete uğratmama ve kamu hizmetlerini aksatmama şartıyla; çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanabilecek.

1 Haziran itibariyle esnek çalışmanın sonlandırılması ile birlikte kamu çalışanlarında pozitif vaka sayısının ilimizde gün geçtikçe artış gösterdiğini kaydeden Borazan, “Pozitif vaka sayısının artması ile birlikte personellerin evlerindeki yaşlı anne baba ve ailelerine hastalığı bulaştırma korkusu hasıl olmuştur. Gaziantep’teki kamu kurum ve kuruluşlarında personel eksikliği ifade edilerek dönüşümlü çalışma gerçekleşmediği takdirde Covid-19 pozitif vaka sayısının çalışanlar arasında daha hızlı bir şekilde yayılması ve halihazırda çalışan personelin iş göremez hale gelmesi demektir ve önümüzdeki günlerde daha büyük sıkıntılar doğuracak” ifadelerini kullandı.  

Serbest kıyafet uygulaması devam etmeli

Esnek çalışma veya dönüşümlü çalışmaya geçilmesi halinde ilgili birimlerde çalışan personelin bulaş riskinin yüzde 50 oranında düşeceğini ve daha verimli çalışılacağını kaydeden Başkan Borazan, “Cumhurbaşkanımız, 2020/11 sayılı genelge ile kamu kurumlarında esnek çalışmaya geçilmesi gerektiğini ifade etmişlerdir. Buna rağmen vaka sayısı ve bulaş riski yüksek olan ilimizde halen esnek çalışma veya dönüşümlü çalışmaya neden geçilmemiştir. Covid-19 bulaş riskinin azaltılması ve alt seviyelere düşürülmesi için bir an önce kamu kurum ve kuruluşlarımızda esnek çalışma, uzaktan çalışma ve dönüşümlü çalışma sistemi getirilmelidir. Ayrıca Koronavirüs salgınından ilimizi, vatandaşlarımızı, kamu çalışanlarımızı korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerden olan kamuda çalışanlara Mart ayı itibari ile uygulanmaya başlanan serbest kıyafet uygulamasının 15 Eylül itibariyle de devam ettirilmesi gerekir” ifadelerini kullandı. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *