ANASAYFA arrow right Güncel

Kalyon Holding’de yemekten böcek çıktı, işçiler yemekhaneyi dağıttı

Kalyon Holding’de yemekten böcek çıktı, işçiler yemekhaneyi dağıttı
YAYINLAMA: 20 Ocak 2021 / 14.42
GÜNCELLEME: 20 Ocak 2021 / 14.42
Kalyon Holding'in yaptığı İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Ziraat Kuleleri inşaatında çalışan işçiler, yemeklerde hamam böceği çıkması ve kötü çalışma koşullarına karşı yemekhaneyi kullanılamaz hale getirdi.

İstanbul Ümraniye'de yapımını Kalyon İnşaat'ın üstlendiği İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Ziraat Kuleleri’nde çalışan inşaat işçileri yemeklerden hamam böceği çıkması üzerine yemekhaneyi kullanılamaz hale getirdi.

Kötü çalışma koşullarına da isyan eden işçiler “Tepkimizi ortaya koyduk” dedi. İşçi Temsilcileri Konseyi’nden bir işçi yaşananlarla ilgili şöyle konuştu:

"Biz öğle yemeğimizi yedikten sonra dışarı çıktık dinleniyorduk. Bağrışmalar duyduk. Olay yerine gittiğimizde arkadaşlar yemeğin içinde kocaman  hamam böceğinin olduğunu söylediler. Ondan sonra tepkimizi koyduk. Yemekhaneye gittik. Protesto ettik.

"Sandalyeleri, masaları devirdik. Herkes bağırdı. ‘İşte bundan sonra adalet böyle olacak’ diye. ‘Bu yemekhanede işçilere ne yediriyorsunuz?’ diye bağırdık. Yemekhaneciler kaçtı. işçilerde dağıldı. Taşeronlar geldi 'konuşarak hallederiz' dediler.

"Bir süre sonra dağıldık. Buranın güvenlik firması Kalyon Amerikan şirketi. Olayları çıkaran, olaylara karışanların hepsi işten atılıp, mahkemeye verileceği söylentileri geziyor. Ben de olayların içerisindeydim. Bir şeylerin olmasını umuyorum; ama işimiz çok zor biliyorum.

Kamuoyunda dünyanın en çok kamu ihalesi alan şirketlerinden biri olarak bilinen Kalyon Holding’in inşaatında, Mayıs ayında da yangın çıkmış ve bir işçi yaşamını yitirmişti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *