ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kalpazanlar, 31 bin 600 sahte Mark ve para basmaya yarayan 44 filmle birlikte yakalandı

Kalpazanlar, 31 bin 600 sahte Mark ve para basmaya yarayan 44 filmle birlikte yakalandı
YAYINLAMA: 26 Haziran 2020 / 19.48
GÜNCELLEME: 26 Haziran 2020 / 19.48
Piyasaya sahte Alman parası süren bir kalpazanlık şebekesi ortaya çıkarıldı

Güvenlik kuvvetlerine yapılan bir ihbar üzerine şehrimizde piyasaya sahte Batı Alman parası sürmeye çalışan bir kalpazanlık şebekesi ortaya çıkarıldı. Kalpazanlardan beşi yakalanarak gözaltına alındı. Yavuzlarda bir evde para basmaya yarayan 44 adet film ele geçirildi.

Güvenlik kuvvetlerine yapılan bir ihbar sonucu önce bir adet 100 lük Mark ele geçti. Markın incelenmesi sonunda sahte olduğu öğrenildi. Bunun üzerine araştırmalara ağırlık verildi. Araştırmalar sonunda sahte marklarla ilgili olarak Beden Terbiyesi Müdürlüğünde memur olarak çalışan Besnili 20 yaşlarındaki Mehmet Bozdağ ile İslahiyeli 22 yaşlarındaki Ali Sezer sahte marklarla birlikte yakalandı. Tahkikatlar derinleştirildikçe şebekenin diğer elemanları ortaya çıkmaya başladı. Kıratlı köyünde oturan 25 yaşlarındaki Murat Şanlı ile iki kişi daha kalpazanlıkla ilgili olduklarından ele geçtiler. Yakalananlardan 42 yaşlarındaki Murat Şanlı sahte markları Yavuzlar mahallesinde oturan Mehmet Polat'tan aldığını söyledi. Bunun üzerine Mehmet Polat'ın evine yapılan baskında 31 bin 600 sahte mark basmaya yarayan 21 film ile sahte paralara renk vermeye yarayan 23 renkli film ele geçti.

Sahte 31 bin 600 markla birlikte yakalanan kalpazanlar adalete teslim edildi. Olayla ilgili tahkikatlara devam ediliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *