ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kalp hastaları sevinebilir…

Kalp hastaları sevinebilir…
YAYINLAMA: 28 Aralık 2022 / 12.00
GÜNCELLEME: 28 Aralık 2022 / 12.00
Dört kalp hastası aynı anda yoğun bakıma alınabilecek

Gaziantep Devlet Hastanesi çok önemli tıbbi bir cihaza kavuştu.

Bire süre önce Devlet Hastanesinde Kalp ve Koroner yoğun bakım merkezinin kurulacağını, bir iş adamının 5 milyon lira bağışta bulunduğunu bildirmiştik. Siparişi alınan dört adet kalp cihazıyla bu cihazlara kumanda edecek beyin merkezi şehrimize getirilerek Devlet Hastanesinde ayrılan bölüme monte edildi.

Kalp cihazının ve kumanda beyninin kontrolleri yapıldı verimli çalıştığı tespit edildi. Aynı anda dört tane ağır kalp hastası tedavi ve kontrol altında tutulabiliyor. Hastanın kalbinin durması halinde kalp cihazları alarma geçiyor. Otomatik olarak hastaya şok yapılarak yeniden kalbin çalışması sağlanıyor.

Konuyla ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz Devlet Hastanesi Baştabibi Bilgin Hürcan şunları söyledi:

“Bundan sonra kalp hastalarımız tedavi için üniversite hastanelerine gönderilmeyecek. Hastaların yollarda hayatını kaybetmeleri önlenecek. Çok tehlikeli dahi olsa tedavi edilmekte olan yüz hastadan en az 80’inin hayatı bu modern cihazlarla kurtarılabilecektir. Hastalar 24 saat bu araçlar vasıtasıyla kontrol altında tutulacak ve durumu ekranlardan takip gözle takip edilecek. Üç beş saniye önce kalpte görülen anormal bir davranış, geriye alınmak suretiyle yeniden izlenebilecektir.

Her şeyi ile tamam olan kalp ve kroner yoğun bakım merkezi önümüzdeki günlerde hizmete sokulacaktır. Bu merkezin kurulmasında tüm masrafları karşılayan ve cihazları hastanemize bağışlayan sayın Sani Konukoğlu’na teşekkür ederim.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *