ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kaloriferci yetiştirme kurslarını halk eğitim organize edecek

Kaloriferci yetiştirme kurslarını halk eğitim organize edecek
YAYINLAMA: 20 Eylül 2022 / 14.09
GÜNCELLEME: 20 Eylül 2022 / 14.10
Hava kirlenmesine karşı önlem alındı

İl danışma kurulu toplantısı dün saat 10:30’da vilayette yapıldı. İl danışma Kurulu’nda kentimizin çeşitli sorunları ele alınarak karara bağlandı. Şehrimizin kış dönemlerinde hava kirliliğine maruz kalmaması için tedbirler üzerinde duruldu. Tedbirlerin başında kaloriferci yetiştirilmesi geliyor.

Bilindiği gibi kaloriferlerin bilgili bir şekilde yakınmaması yüzünden çıkan artıklar şehrin havasının kirlenmesine neden oluyor. Diğer illerdeki kadar olmasa da geçen yıllarda şehrimizde de hava kirliliği görüldü. Hava kirliliğinin önlenmesi için kaloriferci yetiştirilmesi karara bağlandı.

Şehrimizdeki apartmanlar ve resmi kurumlardaki kaloriferleri çalıştıranların yetiştirilmesi için halk eğitim Başkanlığı tarafından kalorifer yakma kursları açılacak.

Kaloriferci yetiştirme kurslarına havalar soğumadan başlanacak ve kaloriferler yapılıncaya kadar çalışmaları sağlanacak. Kurslarda kaloriferlerin işsiz nasıl yapılacağı, emniyet tedbirleri, Bacaların ve motorların temizlenmesi ve ayarlamaları konularında bilgi verilecek.

Kaloriferci yetiştirme kurslarına ilginin fazla olması halinde dönemler şeklinde kurslara devam edilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *