ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Kalkınmak istiyorsak AB’ye girmeliyiz”

“Kalkınmak istiyorsak AB’ye girmeliyiz”
YAYINLAMA: 03 Şubat 2021 / 13.34
GÜNCELLEME: 03 Şubat 2021 / 13.34

Sokaktaki vatandaş, AB’ye girilmesinden yana tavır koyarken, Türkiye için bunun tarihi bir fırsat olduğunu söylüyor. Erol Gülşan (Butik Sahibi): “Avrupa Birliği Türkiye için tarihi bir fırsat. Bu fırsatı mutlaka iyi değerlendirmeliyiz. AB’ye girmek için standartlarımızı yükseltmemiz lazım. Türkiye’de bazı yasalar çok tartışılıyor’’ dedi.

Gülşan, “Bu yasalar AB’ye girmemiz için çok etkili olacak yasalar. Bir anlamda AB kapısının anahtarı durumunda. Bu yasaların daha fazla tartışılmaması lazım. Türkiye’nin çıkarlarına ne uygunsa o yapılmalı. Standartları yükselttiğimiz zaman AB görüşmelerinde daha fazla şey talep edebileceğimizi sanıyorum. Görüşmelere oturduğumuzda senin şu yasan bize uymuyor, bizim kriterlerimizde bu yok gibi şeylere maruz kalmamak için gerekli şartların yerine getirilmesi lazım.”

Cevdet Basım (Gümüşçü): “AB’ye kendi değerlerimizi dikkate atarak, bunlardan da taviz vermeden girmeliyiz. Bunun için Avrupa’nın bizden istediği değerler çok önemlidir. Avrupa Birliği’ne illa ki gireceğiz diye milli çıkarlarımızdan taviz vermemeliyiz. Avrupa Birliği’ne bizim ihtiyacımız olduğu kadar, onların da bize ihtiyacı var. AB’ye ülke çıkarlarını ön planda tutarak girmeliyiz. Bu şekilde girdiğimiz zaman Türkiye’nin çok büyük kazançlar sağlayacağını düşünüyorum. Avrupa’dan bir şeyler istememiz için, onların bazı şartlarını yerine getirmeliyiz. Eğitim, kültür, sanayi gibi her atanda standartları yükseltirsek, Avrupa bizi rahatlıkla ister. Değerlerimizi koruyarak AB’ye girmenin çok yararlı olacağını düşünüyorum.”

Ömer Tuncer (Elektronikçi): “Ülke olarak kalkınmak ve gelişmek istiyorsak AB’ye mutlaka girmeliyiz. Şimdiye kadar bizim çoktan buraya girmemiz lazımdı. Ancak şu anki hükümetin beceriksizliği yüzünden hata girmek için mücadele ediyoruz. İdam konusu çok tartışıldı. Burada Türkiye’nin çıkarları düşünülmeli. Duygularla değil, akılla hareket etmeliyiz. Ayrıca bu hükümetin AB’ye girmek için sergilediği tutum çok yanlış. Egemenliğimizden taviz vermeden, kendi benliğimiz koruyarak AB’ye girdiğimiz taktirde çok yararlı olacağını düşünüyorum.”

Mehmet Alkan (Mağaza işletmecisi): “AB’ye taviz verilerek girilmesine karşıyım. Normal olarak diğer ülkelerin girdiği şartlarda girdiğimizde çok büyük kazanç olur. Ancak hükümetin beceriksiz tutumu yüzünden çok taviz verildi. Avrupa Birliği’ne girmek için insanlık kalitesinin mutlaka yükseltilmesi lazım. İnsanlarımızın insanca yaşama hakkı kazandığı zaman, AB bizim ayağımıza gelecektir. Onlara ne kadar muhtaçsak, onlar da bize o kadar muhtaçtır. Bu nedenle görüşmelerde eşitliği göz önünde bulundurarak girmeliyiz.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *