ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kalkınma düzenli vergi ile sağlanır

Kalkınma düzenli vergi ile sağlanır
YAYINLAMA: 13 Ağustos 2021 / 13.29
GÜNCELLEME: 13 Ağustos 2021 / 13.29
GTO Meclis üyesi Ahmet Yağcı, gelişmiş, uygar ülkelerde olduğu gibi herkesin taşınır taşınmaz her şeyinin kayıt altında olması gerektiğini belirterek, başka türlü kalkınmanın ve vergi toplamanın imkansız olduğunu söyledi.

Kalkınmayı hedefleyen ülkelerin bunu borç parayla değil, makul, ödenebilir vergilerle yapabileceğini hatırlatan Yağcı, “Vergi çok önemli. Devlet bu konuda gerekli kolaylığı sağlayarak, vergiyi tabana yayıcı tedbirleri almalı. Herkes kazancı oranında vergi vermeli, yaptığı tüm harcamaları da gider olarak gösterebilmeli” diye konuştu.

Yağcı, “Türkiye’de çok para kazanan var ama vergi vermeyenler var. Vergide yeni bir düzenleme şart” dedi. Türkiye’de hemen herkesin taşınır taşınmaz tüm mal varlığının mevcut vergi sisteminden dolayı başkalarının üzerine kayıtlı olduğunu ifade eden Yağcı, bunların kayıt altına alınabilmesi için Mali Milat’tan önce yatay bir geçiş sağlanması gerektiğini açıkladı. Çarpıklığın mutlaka önlenmesini isteyen Ahmet Yağcı, “Avrupa’da vergi kaçırmanın cezası hapislikten başlar. Bizde de böyle olmalı, ama kayıt dışıların kayıt altına alınması bunun için de yatay geçiş sağlanması gerek” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *